Welke elleboogbrace verlicht de pijn bij een tennisarm?

tenniselleboog-push-sports

Stel, je speelt de halve finale van een lokaal tennistoernooi. Het enige wat je nog in de weg staat is het matchpoint voor de overwinning. Je bent aan zet om de service te nemen, maar op moment neemt de herhalende belasting de regie over. Het buitenste deel van de elleboog raakt geïrriteerd en overbelast waardoor het behalen van de finale aan een zijden draadje hangt. De kans is groot dat je een tenniselleboog hebt opgelopen. De blessure doet zich vaak voor, met name bij tennis. 

 

Wat gebeurt er met een overbelaste elleboog?

Een elleboogblessure kan zich in verschillende situaties voordoen. Onder andere een tennisarm of tenniselleboog zijn veel voorkomende elleboogblessures. De buitenste pezen van de elleboog raken geïrriteerd door herhalende bewegingen of zware belasting. Deze pijn kan zich doorzette naar de onderarm. Met name tijdens fysieke inspanningen kan de tenniselleboog sterk aanwezig zijn. De vraag waar men mee loopt is: Wat geeft een tennisarm de ondersteuning die het verlangt en verlicht de pijn bij bewegingen in de elleboog?

Push Sports heeft hier de juiste oplossing voor

Er zijn veel behandelingsmogelijkheden om in te zetten bij een tenniselleboog, maar een hulpmiddel dat de pijn direct verlicht is de Push Sports elleboogbrace. Dit hulpmiddel zit prettig om de elleboog en zal deze van de gewenste compressie en bescherming voorzien. Over het algemeen staat een brace bekend als ondersteuningsmiddel, dat is bij de Push Sports elleboogbrace ook het geval. Doordat een tenniselleboog veelvoudig voorkomt bij tennis, is de Push Sports elleboogbrace speciaal hiervoor ontwikkeld.

Push sports logo

De Push Sports elleboogbrace

Push Sports elleboogbrace is gemaakt om overbelastingsklachten rondom de elleboog tegen te gaan, in het specifiek bij een tennisarm of elleboog. De brace biedt ondersteuning, stabiliteit en bescherming aan de elleboog. Het steunmiddel kan gedragen worden bij blessureherstel of voor extra ondersteuning tijdens het sporten. Verder is de elleboogbrace universeel draagbaar en oefent het druk uit op de onderarmspieren met een speciale pelotte.

De pelotte button

De button die zich aan de buitenkant van de elleboog bevindt wordt een pelotte genoemd. Naast dat de pelotte de banden van de elleboogbrace met elkaar verbindt, heeft het ook een inhoudelijke functie. De pelotte oefent specifiek druk uit op de onderarmspieren met veerkrachtig en elastisch materiaal, waardoor de druk geleidelijk wordt opgebouwd. Hiermee worden aangedane peesaanhechtingen van deze spieren aan de elleboog ontlast.

Push-sports-elleboogbrace

Hoe moet de Push Sports elleboogbrace worden aangebracht?

  1. Schuif de brace om de arm. De pelotte moet aan de buitenkant van de arm zitten. De doorhaalring mag niet aan de kant van de elleboogholte zitten.
  2. Plaats de brace op de spieren van de onderarm. Plaats deze ongeveer 6 centimeter onder de elleboog.
  3. Doe de band zo dat u bij aangespannen spieren de druk voelt en wanneer de elleboog gebogen is.

In de video hieronder staat nog eens duidelijk uitgelegd hoe de brace aangebracht hoort te worden.

Bij welke sporten kan de Push Sports elleboogbrace worden ingezet?

Een tennisarm of tenniselleboog loopt u in de meeste gevallen op bij sporten waar de elleboog veelvuldig of zweer wordt belast. Vandaar dat de functionaliteit van de Push Sports elleboogbrace maar voor een aantal sporten geldt. Hieronder vallen:

  • Badminton
  • Tennis
  • Golf
  • Hockey

De Push Sports elleboogbrace is niet alleen inzetbaar bij sportblessures. Ook tijdens dagelijkse handelingen of bij andere werkzaamheden kan de elleboogbrace zijn werk in uiting brengen. Denk bijvoorbeeld aan klussers en ict-werkers.

Ervaring met Push Sports elleboogbrace

Er zijn verschillende reacties over de Push Sports elleboog brace die klanten met ons hebben gedeeld. Wij ontvangen voornamelijk positieve reacties, maar ook feedback of kritische opmerkingen wat wij gebruiken om onszelf continue te verbeteren. Zo laat Bart weten: “Ik heb al 4 maand last van een tenniselleboog. Sinds ik de brace draag is de pijn beduidend minder. Ik heb spijt dat ik de brace niet eerder heb gekocht.” Hier komt de functie van de ‘pelotte button’ terug wat de brace onderscheidt van andere braces. Een ervaring van een andere klant luidt: “Ik ben tevreden over dit product: voldoet aan verwachtingen, goede kwaliteit en handig in gebruik.” Aan de reacties te zien, kunnen wij daarom stellen dat onze klanten een positieve ervaring beleven met de elleboogbrace van Push Sports!

Push Sports Elleboogbrace

27.95

De meest functionele elleboogbrace voor sporters!
Geschikt voor: Tennisarm en Golfersarm
Aangeraden voor: Sportief gebruik

Artikelnummer: P 4.70.1.00 Categorieën: , Tag:
Lees meer
Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *