Welke enkelbrace geeft ondersteuning bij BMX?

Stel je voor, je komt terug van langdurig blessureleed en wil gelijk terugkeren op de oefenbaan. Je ziet een BMX wedstrijd die binnenkort plaatsvindt en wil koste wat het kost meedoen om te laten zien dat je het niet bent verleerd. Toch wil je het risico niet nemen om gelijk terug te vallen in het blessureleed waar je meer dan een jaar last van hebt gehad. Wat moet je doen? De Push Sports enkelbrace 8 is speciaal ontwikkeld voor dit soort gevallen. De enkelbrace is gemaakt om in te zetten tijdens de return-to-play fase. Het geeft de enkel extra ondersteuning tijdens het sporten en wordt niet als hinderlijk ervaren.

Een enkelblessure, wat gebeurt er precies?

Bij een enkelblessure klapt de enkel naar binnen of naar buiten toe. Meestal klapt de enkel naar buiten toe, namelijk 85% van de gevallen. Vaak gaat dit gepaard met veel pijn in de enkel en zal het moeilijk zijn om op de enkel te staan. De enkel zit vol met vocht en zal erg dik zijn. Een brace kan enorm helpen bij het revalidatieproces of wanneer je weer wilt sporten, maar hoe wordt dit steunmiddel ervaren?

Push Sports heeft hier de oplossing voor

De Push Sports enkelbrace 8 is erg effectief om in te zetten bij het uitoefenen van uw sport na blessureleed. De brace staat bekend als ondersteuningsmiddel tijdens het sporten. Daarbij zijn de banden van de enkelbrace 8 ultradun waardoor het erg prettig om de enkel zit. Hierdoor zal het herstel aangenamer lopen en de kans op recidief neemt af. Dit komt door de ondersteuning die wordt geboden. Ook is de brace erg elastisch, hierdoor zal de bewegingsvrijheid van de enkel ook niet beperkt worden.

Push sports logo

Wat maakt de Push Sports enkelbrace 8 uniek?

Bij standaard braces is het vaak het geval dat de brace op een gegeven moment sterk voelbaar is tijdens het sporten. Wat de enkelbrace 8 onderscheidt van andere sportbraces, is dat het de juiste hoeveelheid compressie geeft aan de enkel tijdens het sporten zonder dat het in de weg zit. Dit maakt sporten na blessureleed veel veiliger zonder dat dit beperkingen met zich meebrengt. De brace is gemaakt van elastisch materiaal, waardoor de voet soepel kan bewegen. Een leuk weetje: De Push Sports enkelbrace 8 heeft zijn naam te danken aan de elastische band die een 8 vormt om de enkel, die zorgt voor een extra gerichte compressie en ondersteuning aan de enkel.

De stabiliteit van de enkelbanden

Met de Push Sports enkelbrace 8 is deze kans op een enkelblessure veel kleiner vanwege de stabiliteit die de brace aan de enkel geeft. De brace biedt de gewenste compressie en zit erg comfortabel om de enkel heen. De brace is super elastisch en ultradun, waardoor de enkelbrace erg licht aanvoelt. Zo biedt de enkelbrace 8 stevigheid en compressie aan de enkelblessure zonder dat het invloed heeft op sportprestaties.

 Lig. Talofibulaire en Lig. Calcaneofibulare

Bij een inversie-trauma (enkel zwikt naar binnen) worden de buitenbanden van de enkel overmatig belast

Wanneer zet je de enkelbrace 8 in?

De Push Sports enkelbrace 8 geeft ondersteuning en stabiliteit bij licht of vrijwel herstelde enkelblessures. De ultradunne brace stabiliseert de enkel door elastische band in de vorm van een 8. Deze loopt door de enkel heen, waardoor dit optimale stevigheid en compressie biedt.

Zoals vooraf aangegeven wordt de enkelbrace 8 ingezet bij lichte of vrijwel herstelde enkelblessures. Dit is voornamelijk:

  • Ter preventie van terugkerende enkelblessures
  • Bij een verzwikking of lichte verstuiking van de enkel
  • Bij lichte enkelinstabiliteit
  • Bij kapselirritatie
push-sports-enkelbrace-8

Hoe leg je de Push Sports enkelbrace 8 aan?

  1. Trek de brace aan en zorg dat de brace goed aansluit op de hak.
  2. Trek de voet naar je toe en zorg dat deze in een hoek van 90 graden staat. Breng de gestippelde band op spanning en sluit deze.
  3. Wikkel de elastische band achter het onderbeen langs naar voren, schuin over de wreef, vervolgens onder de voet door en via de buitenzijde van de voet naar de binnenzijde van de enkel. Zo ontstaat er als het goed is het cijfer ‘8’. Sluit nu de band door het klittenband dicht te doen.

Welke maat Push Sports enkelbrace 8 past bij welke voetomtrek?

Push beschikt over een maattabel waarin wordt vermeld welke voetomtrek bij welke maat past. Zo is het voor iedereen duidelijk welke maat hij of zij heeft voor de Push Sports enkelbrace 8. De brace is te bestellen voor de linkerenkel of de rechterenkel.

Voor de juiste maat te weten, moet u de omtrek van de middenvoet opmeten.

  • Wanneer deze tussen de 20 en 22,5 is, raden wij maat S aan.
  • Wanneer de omtrek van de middenvoet tussen 22,5 en 25,5 is, raden wij maat M aan.
  • Wanneer de omtrek van de middenvoet tussen 25,5 en 28,8 is, raden wij maat L aan.
Matentabel-enkelbrace-8

Ervaring Push Sports enkelbrace 8

Er zijn verschillende ervaringen die klanten met ons delen met betrekking tot de Push Sports enkelbrace 8. Uit deze reviews blijkt dat ze het product over het algemeen als positief ervaren. Feedback en kritische opmerkingen zien wij als drijfveer om onszelf continue te verbeteren. Zo laat Iyann aan ons weten: “prettige brace, hij ondersteunt voldoende. De brace zit ook erg comfortabel, super blij met de brace.” Dit zijn de kenmerken waar de Push Sports enkelbrace 8 bekent mee staat en zichzelf onderscheidt van andere braces. Een andere ervaring die Jesper met ons deelt: “Hele fijne brace die mij ook ondersteund tijdens het voetballen.” De ervaringen en reviews over de Push Sports enkelbrace 8 zijn over het algemeen dus erg positief!

Push Sports Enkelbrace 8

44.95

De beste enkelbrace voor sporters!
Geschikt voor: Gescheurde enkelband en verstuikte enkel
Aangeraden voor: Sportief gebruik

Maattabel enkelbrace

 

Artikelnummer: P 4.20.2 Categorieën: , Tag:
Lees meer
Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *