Welke enkelbrace verlicht de pijn van een enkelblessure tijdens het voetbal?

Een enkelverzwikking, gescheurde enkelband of verstuikte enkel komt regelmatig voor tijdens voetballen. Zo zijn 17% van de alle blessures in het voetbal letsel aan het enkelgewricht. U kunt dan kiezen voor een enkelbrace voor tijdens voetbal, maar welke is geschikt?

Wat gebeurt er met een verzwikte enkel tijdens het sporten?

De enkel zwikt dan naar binnen, dit kan erg veel pijn doen. De enkel voelt dan instabiel aan en het zal moeilijk zijn om er op te staan. Een brace wordt vaak gezien als iets wat niet fijn zit tijdens het sporten en kan irriteren.

verzwikte-enkel-uitleg

Push Sports heeft hier de oplossing voor

Bij Push Sports enkelbrace Kicx is dit niet het geval! Deze zit enorm prettig en zal de enkel verstevigen en compressie geven. Een sportbrace geeft namelijk over het algemeen stevigheid en compressie aan de enkel.

Omdat deze enkelblessure erg veel voorkomt in het voetbal, is de Push Sports enkelbrace Kicx speciaal gemaakt voor enkelblessures in het voetbal.

De Push Sports enkelbrace Kicx voor voetbal

De Push Sports enkelbrace Kicx is een sportbrace die stabiliteit geeft aan de enkel voor tijdens het sporten. De sportbrace is erg aan te raden wanneer u weer wilt beginnen met trainen.

De kans is namelijk aanwezig dat de enkel nog niet helemaal op kracht is en dat kan zorgen voor recidief. Zo is de kans dat de enkelblessure in het volgende jaar nog een keer op treedt nou 2 keer zo hoog.

De stevigheid van de enkelbanden

Met de Push Sports enkelbrace Kicx is deze kans veel kleiner vanwege de stevigheid die de brace geeft aan de enkel. De sportbrace biedt de perfecte compressie en zit erg comfortabel om de enkel heen.

De brace is elastisch op een aantal banden na die op de buitenkant van de enkel zitten. Deze banden zitten hier om extra stevigheid te geven aan de enkel. Deze banden worden ook het Prophy-X bandsysteem genoemd.

De sportbrace zal niet de bewegingsvrijheid van de enkel beperken, u zult dus geen last hebben wanneer u de brace om hebt tijdens het voetballen.

enkel verzwikking uitgelegd

Het Prophy-X bandsysteem

De banden die aan de buitenkant van de enkel lopen wordt het Prophy-X bandsysteem genoemd. Dit zijn 2 banden die elkaar kruisen aan de buitenkant van de enkel. Deze banden geven extra stevigheid en zorgen ervoor dat de enkel niet naar binnen zal zwikken tijdens het sporten.

Daarnaast zullen deze banden tegenkracht geven wanneer de enkel naar binnen zwikt. Hierdoor onderscheid de Push Sports enkelbrace Kicx zich onder andere van andere enkelbraces.

Hoe moet de Push Sports enkelbrace Kickx aangebracht worden?

  1. Open het klittenband en trek de enkelbrace over de voet heen. Controleer goed of de brace goed aansluit op uw voet en of deze niet te strak of te los zit.
  2. Zet de voet in 90 graden op de grond neer en doe de 2 bandjes vast op de markeerstrepen op de brace
  3. Sluit vervolgens de grote elastische band zodat er een comfortabele druk ontstaat op de enkel. U kunt nu gewoon uw voetbalschoen aantrekken over de brace.

Welke maat Push Sports enkelbrace Kicx heb jij nodig?

De Push Sports enkelbrace Kicx is beschikbaar voor de linkerenkel en voor de rechterenkel. Voor de maten moet u de schoenmaat weten en de wreefomtrek.

  • Bij wreefomtrek van 35 cm of hoger en schoenmaat 42 of hoger, raden wij maat L aan.
  • Bij wreefomtrek van 32 tot en met 35 en schoenmaat 40 tot en met 45 raden wij maat M aan.
  • Bij wreefomtrek van 32 of lager en schoenmaat 42 of lager raden wij maat S aan.
Matentabel-Push-Sports-enkelbrace

Ervaring Push Sports enkelbrace Kicx

Er zijn verschillende reacties van klanten die de Push Sports enkelbrace Kicx gebruikt hebben. Dit zijn alleen maar positieve reacties.

Zo luidt een ervaring van een klant: “Goede pasvorm, erg licht en stevig”. Dit zijn ook de punten die de sportbrace onderscheiden van de andere braces. De goede pasvorm en de stevigheid die het biedt aan de enkel.

Een andere reactie van een klant: “Deze brace gedragen bij het voetballen nadat ik weer kon beginnen met voetballen na mijn revalidatie. Heb helemaal geen last gehad van de brace en mijn enkel voelde erg stevig aan. Deze brace is een aanrader”.

De reacties over de Push Sports enkelbrace Kicx zijn over het algemeen dus erg positief!

Advertentie-vezwikte-enkel tijdens voetbal
Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *