Welke polsbrace is geschikt voor hockey?

push-sports-polsbrace-banner

Stel, je bent een hockeywedstrijd aan het spelen. Het is de 90ste minuut en je gaat 1 op 1 met de keeper. Op dat moment word je onderuit gehaald door de keeper en je probeert de val op te vangen met je hand. De kans is groot dat de pols dubbel klapt. Zo kunnen de polsbanden beschadigen, maar het is ook mogelijk dat je pols overbelast raakt. Dit komt vaak voor bij zware bewegingen of inspanningen. Deze blessure komt voornamelijk voor bij sporten waar de hand veelvuldig wordt gebruikt, denk aan hockey, tennis of basketbal.

Een polsblessure, wat gebeurt er precies?

Wanneer je op je pols valt, kan deze naar binnen of naar buiten klappen. Wanneer dit gebeurt, raakt weefsel in de pols verrekt. Het gevolg hiervan is dat de polsbanden beschadigd worden. Door op de pols vallen, kan ook het kraakbeen in de polsgewricht beschadigen. Dit zorgt voor bloedingen in het polsgewricht. Deze bloedingen leiden tot zwelling en pijn in de pols. Tijdens het revalideren kan de pols instabiel voelen. Een brace kan helpen om deze instabiliteit weg te nemen. Ook geeft een brace compressie. De vraag is echter: Welke brace beschikt over deze functies?

Push Sports heeft hier de juiste oplossing voor

De Push Sports polsbrace is uitermate geschikt voor de behandeling van polsblessures. De polsbrace zal de bewegingsvrijheid niet beperken waardoor je geen last ervaart met het uitoefenen van een sport met de brace om. Op de brace zit een elastische band die een enorm prettige compressie geeft aan de pols. De Push Sports polsbrace is gemaakt van erg fijn materiaal, hierdoor zal de brace niet gaan irriteren.

Push sports logo

De Push Sports polsbrace

De Push Sports polsbrace geeft goede compressie aan de pols. De compressie kun je zelf verstellen met de elastische band die op de brace zit. Bij standaard braces is dit niet het geval. Ook geeft de brace voldoende ondersteuning, waardoor het gevoel van instabiliteit weg zal gaan. De brace zal alleen de beweging beperken die niet gemaakt mag worden. Dit zorgt ervoor dat de pols wel vrij kan bewegen in andere richtingen. Kortom, de Push Sports polsbrace is de brace die zorgt voor een prettig en pijnvrij herstel!

Wanneer gebruik je de Push Sports polsbrace?

De Push Sports polsbrace is ontwikkeld ter bescherming en ondersteuning aan het polsgewricht. Wanneer deze letsel of een andere blessure heeft opgelopen, is het zaak om dit op de juiste wijze te behandelen. Door een polsbrace te dragen, zal het gewricht de nodige bescherming krijgen en de aanhoudende pijn verminderen. De vraag is: Bij welke polsblessures is een polsbrace zeker interessant?

Als antwoord op die vraag zijn er vier vormen van polsblessures waar een brace van waarde is. Deze zijn:

  • Bij overbelastingsklachten in de pols
  • Ter preventie van terugkomende overbelastingsklachten
  • Bij instabiliteit in het polsgewricht
  • Bij pijnklachten in de pols
push-sports-polsbrace

Hoe moet de Push Sports polsbrace worden aangebracht?

  1. Steek de duim door de opening heen. De sluitring zit op de handrug.
  2. Breng de elastische band rond het polsgewricht op spanning en sluit deze met de klittenband. Door de gesp is de elastische band erg makkelijk aan te trekken.

In de video hieronder is nog eens duidelijk te zien hoe de brace aangebracht hoort te worden.

Welke maat Push Sports polsbrace heb jij nodig?

Om te weten welke maat Push Sports Polsbrace jij nodig hebt, moet je de omtrek van je pols opmeten. De brace is verkrijgbaar in een linker- en een rechteruitvoering en verkrijgbaar in 3 maten, namelijk maat S, maat M en maat L.

  • Is de omtrek tussen de 13 en 15,5 centimeter? Dan raden wij maat S aan.
  • Is de omtrek tussen de 15,5 en 18 centimeter? Dan raden wij maat M aan.
  • Is de omtrek tussen de 18 en 20,5 centimeter? Dan raden wij maat L aan.
maattabel-polsbrace-push-sports

Ervaring met Push Sports polsbrace

Er zijn verschillende meningen over de Push Sports polsbrace die klanten met ons delen. Het meerendeel bestaat uit positieve reacties, maar ook feedback of kritische opmerkingen komen terug die wij gebruiken om onszelf continue te verbeteren. Zo zegt Toon: “Biedt de nodige steun. Heel fijn in gebruik, en zeker pijn verlichtend. Dagelijkse activiteiten zijn ook gewoon mogelijk.” Hier komen de functies van de polsbrace nadrukkelijk terug wat zich onderscheidt van andere braces. Een andere klant laat weten: “Is stevig, bied voldoende steun en zit comfortabel. Fijn om aan te hebben tijdens werk. De brace is wel een beetje prijzig maar je krijgt wel waar voor je geld.” Aan de reacties te zien, kunnen wij daarom stellen dat onze klanten over het algemeen een positieve ervaring hebben met de brace van Push Sports!

Push Sports Polsbrace

43.95

De perfecte polsbrace voor sporters!
Geschikt voor: Overbelaste pols of gekneusde pols
Aangeraden voor: Sportief gebruik

Maattabel polsbrace

Artikelnummer: P 4.10.1 Categorieën: , Tag:
Lees meer
Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *