Welke voordelen heeft de Darco Relief Dual?

Bent u opzoek naar een ontlastende schoen? Dan is de Darco Relief dual misschien wel de oplossing! Wij geven u 5 redenen waarom u voor de Darco gipsschoen zou moeten kiezen en geen andere.

Voor welke blessures is de Darco schoen inzetbaar?

De Darco Relief Dual Shoe is ontworpen om bepaalde voetgedeelten te ontlasten en beschermen en is de alleskunner voor een verscheidenheid aan behandelopties. De Darco gipsschoen zorgt voor stabiliteit en vermindert de druk op de voet na een operatie. De gipsschoen wordt daarom ook wel gezien als een post-operatie schoen. De dual relief beschikt over een anti-slip zool en is daarnaast gemakkelijk aan- en uit te trekken. De gipsschoen is geschikt om in te zetten bij:

  • Osteotomieën
  • Na operatie aan fracturen
  • Diabetische Voet Syndroom-problematiek
  • Hallux Valgus operaties
  • Andere voorvoetproblematiek
Ja ik wil een Darco gipsschoen

Wat zijn de voordelen van een Darco Relief dual?

Er zijn vijf voordelen die de Relief dual gipsschoen heeft, wat ervoor zorgt dat deze schoen zich onderscheidt van andere gipsschoenen. De schoen kan zowel links als rechts gedragen worden en heeft een hoog draagcomfort doordat de schoen naadloos is. Lees hieronder welke voordelen de gipsschoen nog meer heeft.

Verwijderbare zool

Eenvoudig te verwisselen zolen maken het mogelijk om patiënt-specifiek of indicatie-specifiek aanpassingen te doen zodat de klant altijd aan de juiste klacht geholpen wordt. De zolen kunt u verwisselen door:

  • Puzzle Insole
  • PegAssist Insole
  • Relief Contour Insole
  • PegContour Insole

Verbeterde drukverdeling

Een verbeterde drukverdeling van bijna 90 % wordt bereikt door de anatomisch aangepaste contouren van de schoen. De zijdelingse en de mediale longitudinale boog en de proximale dwarse boog bieden optimale herverdeling van de druk in de gipsschoen. Grote drukpunten worden volledig vermeden en het polyuret- haan materiaal herstelt zijn vorm snel. Door de negatieve hak wordt een dorsaalflexie van 2,4 graden bereikt, waardoor er extra ontlading in de voorvoet ontstaat.

Innovatie dubbele zool techniek

Eenvoudig te verwisselen modules maken het mogelijk om patiënt- specifiek of indicatie-specifiek aanpassingen te doen voor drukverdeling. De Relief Dual is indrukwekkend met een innovatief en nieuw ontwerp dubbele zool-technologie: een rubberen buitenzool voor contact met de grond, waardoor de gipsschoen slipbestendig is en dus veilig om te gebruiken. Dit gaat gecombineerd met een EVA-binnenzool, welke weer zorgt voor een optimale schokabsorptie.

Relief-dual-gipsschoen

Stabiele hielkap

Voor een optimale stabiliteit van de voet heeft de schoen een stevige steunregio aan de achterzijde de hak. Deze stabiele hak zorgt ervoor dat de voet perfect op zijn plaats blijft en niet kan bewegen tijdens het lopen. Hierdoor kunt u gemakkelijk en probleemloos met de gipsschoen lopen.

Open instap schoen

De schoen heeft een brede opening en kan volledig open gemaakt worden. Dit zorgt ervoor dat u de gipsschoen altijd kunt gebruiken en in kan stellen hoe stuk u zelf wilt. De gipsschoen heeft daarnaast een brede klittenbandsluiting en ritmussen aan beide zijdes van de schoen.

Hoe kan je de schoen schoonmaken?

De Darco gipsschoen is gemakkelijk schoon te maken, waardoor de schoen langer meegaat.

Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *