Wat zijn de meest voorkomende bovenbeenblessures?

In het bovenbeen zitten drie soort spiergroepen: quadriceps femoris (voorzijde), hamstrings (achterzijde) en adductoren (binnenzijde). Een bovenbeenblessure kan acuut ontstaan door bijvoorbeeld een pijn bij aanzetten of een spierscheuring. Echter kunnen ook veel klachten geleidelijk komen. Deze klachten worden rustig aan erger en het behandelproces duurt langer. Denk hierbij aan een peesontsteking of verzwakte hamstrings. De blessures die het meest voorkomen zijn:

golferselleboog

Hoe voorkom je bovenbeenklachten?

Het hangt enorm veel af in welk deel van uw bovenbeen u klachten ervaart. Zo heeft de hamstring een ander herstelproces dan de quadriceps. Voor beide is het belangrijk om te zorgen voor betere kracht en flexibiliteit van de bovenbeenpieren door bijvoorbeeld krachtoefeningen en rekoefeningen. Daarnaast moet u ook zorgen dat u rust pakt. Bij continue inspanning neemt de kans op blessures namelijk toe. Ten slotte moet u altijd zorgen voor een goede warming up.

Welke bovenbeenbrace is geschikt voor mijn blessure?

Een bovenbeenbrace biedt medische compressie aan het bovenbeen. Dit zorgt ervoor dat uw blessure sneller hersteld en dat uw bovenbeenspieren beschermd worden tegen verder letsel. Een bovenbeenbrace is zowel na de blessure als preventief te dragen. Veel sporters krijgen namelijk te maken met een blessure aan het bovenbeen en met de bovenbeenbrace zou dit voorkomen kunnen worden.

Welke bovenbeenbrace is geschikt voor tijdens het sporten?

Ook tijdens het sporten is het belangrijk om uw bovenbeen meer rust te geven en minder te belasten. Daarom is de Bioskin Compressiebroek Ultima de perfecte Brace voor tijdens het sporten. De compressiebroek biedt compressie van hoge kwaliteit om de pijn te behandelen van heupklachten, problemen van de quadriceps en hamstringproblemen. Dit zorgt voor vermindering van zwelling en ontsteking waardoor het herstel wordt bevorderd.

Welke bovenbeenbrace is geschikt voor een hamstringblessure?

Een hamstringblessure is een veel voorkomende blessure. De blessure kan ontstaan door een verkeerde beweging waardoor de spieren van de hamstrings scheuren of verrekken. Een bovenbeenbrace kan gebruikt worden als een preventieve en als een herstelmiddel. De brace biedt compressie aan de spieren waardoor de kans op verscheuring of verrekking kleiner wordt. Hiervoor kunt u het beste de Bioskin Compressiemiddel Thightskin with Cinch Strap gebruiken.

Hoe gebruik je een bovenbeenbrace?

  1. Zorg ervoor dat uw been droog is en dat er geen lotion, water of transpiratie op uw been zit.
  2. Stretch vervolgens de bovenkant en onderkant van de compressiebroek waardoor het materiaal soepeler wordt om te gebruiken.
  3. Trek vervolgens de compressiebroek aan op de gewenste hoogte met de vage strip aan de binnenkant van uw been.
  4. Sluit ten slotte af met de compressieband op het gebied op uw bovenbeen waar u extra compressie wilt en sluit de band tot het perfecte comfort.

Kan je slapen met een bovenbeenbrace?

Ja, u kunt met een bovenbeenbrace te slapen. Wanneer u zware schouderklachten heeft wordt dit u ook aangeraden. Echter kan het bed uitstappen moeilijk zijn. Jezelf rechtdagen uit bed is moeilijk met één arm. Buik- en rugspieren worden hier dan ook extra op de proef gesteld. Ook kan het afduwen met de goede arm toch pijn veroorzaken in de schouder of het schouderblad.

Gratis deskundig advies van een fysiotherapeut

Voor de beste behandeling van uw klachten kunt u bij de brace specialist terecht voor deskundig advies. Wij helpen u met het kiezen van de juiste brace voor het desbetreffende probleem en geven u gratis advies over onze producten en het gebruik hiervan. Brace specialist maakt gebruik van een deskundig team van fysiotherapeuten en handtherapeuten en staan elke dag voor u klaar om persoonlijk advies aan te bieden.

Bovenbeenbrace kopen?

Als u de bovenbeenbrace heeft gevonden die u wilt hebben, bestel deze dan gemakkelijk in onze webshop. Mocht u nog vragen hebben over een product, of weet u niet goed welke bovenbeenbrace geschikt is voor u dan kunt u contact opnemen met de fysiotherapeuten van Brace-Specialist voor een passende brace.