Welke brace raadt onze fysiotherapeut aan voor een enkelblessure?

Braces geven enorm veel pijnverlichting en ondersteuning bij het herstel van een enkelblessuer. Het productassoirtiment bestaat uit braces die zijn geselecteerd op advies van fysiotherapeuten. Deze fysiotherapeuten beschikken over de juiste kennis en ervaring waardoor wij de juiste hulp aan u garanderen. Zo kan er een passende brace bij de enkelblessure voorgelegd worden.

Hoe helpt enkelbrace bij de enkelblessure?

Brace Specialist verkoopt verschillende enkelbrace voor een enkelblessure. De merken van deze enkelbraces zijn bijvoorbeeld PushSports, Push en BioSkin. Dit zijn braces die gemaakt zijn van het beste materiaal en heeft extra toevoegingen ten opzichte van een standaard variant. Het heeft bijvoorbeeld een elastische band, wat ervoor zorgt dat de compressie optimaal is. Dat zorgt ervoor dat de revalidatie sneller verloopt. Tijdens uw enkelblessure kunt u gewoon de enkelbrace aan doen. U kunt namelijk gewoon met de braces sporten. Ook zijn de braces enorm flexibel en wordt uw bewegingsvrijheid niet beperkt.

Wanneer is een enkelbrace van toepassing?

Er zijn een aantal dingen die een rol spelen om te bepalen welke enkelbrace er gedragen moet worden bij een enkelblessure. Met name de aard van de klacht, de bewegingen die worden uitgevoerd en de mate van voelbare pijn.

Aard van de klacht

Wanneer de klacht tijdelijk is, hoort de brace dagelijks gedragen te worden. Daarbij is het noodzakelijk dat u het therapeutisch advies wel opvolgt, dit zorgt ervoor dat het herstelproces goed zal lopen. Wanneer de klacht chronische is, is het de bedoeling dat de enkelbrace als steunmiddel wordt gebruikt.

Uitoefenen van bewegingen

Wanneer u pijn hebt bij het uitvoeren van bewegingen is een brace het juiste steunmiddel die u van goede ondersteuning kan voorzien. Het zorgt ervoor dat er geen instabiliteit meer zaal voorkomen en dat de pijn en zwelling sneller weg zullen gaan.

Mate van pijn

De mate van pijn geeft ook aan hoe belangrijk een brace kan zijn voor de enkel. De brace zal er ook voor zorgen dat de mate van pijn af zal nemen. Bij een enkelblessure kan dit ook last bij het lopen voorkomen of instabiliteit van de enkel