Welke braces geven raadt onze fysiotherapeut aan bij een vinger uit de kom?

Braces geven over het algemeen veel pijnverlichting en zal het gevoel van instabiliteit ook minder laten worden. De braces van brace-specialist zijn geselecteerd door fysiotherapeuten met de beste kennis van de braces. Zo kunnen wij de beste brace voor u aanbieden!

Hoe helpt een vingerbrace bij een vinger uit de kom?

Wanneer de vinger uit de kom is geschoten, kan deze erg instabiel aanvoelen. Een vingerbrace kan ervoor zorgen dat het gevoel van instabiliteit weg gaat. De brace geeft ondersteuning en bescherming aan de vinger. Ook zorgt de brace ervoor dat de pijn verlicht wordt in de vinger. De brace is gemaakt van erg fijn materiaal, hierdoor zal de huid niet gaan irriteren. De vingerbrace is de brace die pijnvrij revalideert!

Wanneer is een vingerbrace van toepassing?

Er worden naar verschillende factoren gekeken om te bepalen of een vingerbrace nuttig kan zijn. Er wordt gekeken naar de aard van de blessure, naar het uitoefenen van bewegingen en de mate van de pijn.

Aard van de blessure

Er moet altijd gekeken geworden of de vingerblessure chronisch is of tijdelijk. Wanneer deze blessure chronisch is, moet de brace als steunmiddel bij dagelijkse activiteiten gedragen worden. Wanneer de vingerblessure tijdelijk is, moet de vingerbrace dagelijks gedragen worden. Hierbij is het erg belangrijk dat het advies van de fysiotherapeut opgevolgd wordt.

Uitoefenen van bewegingen

Het kan zijn dat het uitoefenen van sommige bewegingen pijn doet, hierbij kan de vingerbrace gebruikt worden als steunmiddel. De vingerbrace zorgt dan voor verlichting of voorkomt pijn, instabiliteit of zwellingen in de vinger.

Mate van pijn

De mate van pijn geeft ook aan of een brace kan helpen bij de revalidatie van een vinger uit de kom. Wanneer er erg veel pijn wordt ervaren met bepaalde bewegingen, zoals typen, kan het ook van belang zijn om een vingerbrace aan te schaffen. Dit verlicht de pijn in de vinger.