Wat zijn de meest voorkomende duimklachten?

Het meest gebruikte onderdeel van de hand is de duim. Deze is tevens ook het meest beweeglijk en daardoor dus ook het meest blessure gevoelig. Dit komt doordat de duim veel gebruikt wordt in het dagelijks leven bij bijvoorbeeld iets oppakken. Echter wordt de duim ook gebruikt bij herhaalde bewegingen, die ervoor kunnen zorgen dat u de duim overbelast. Denk aan het gebruik van een smartphone of computer. Klachten die kunnen onstaan zijn:

Skiduim brace

Wat zijn de mogelijke oorzaken van uw duimklachten?

Pijn in de duim of aan de duimzijde van de pols kent veel mogelijke oorzaken doordat het duimgewricht een enorm complex gewricht is. Pijn in de duim kan worden veroorzaakt door overbelasting of letsel van de gewrichten, pezen, spieren, botten, zenuwen, bindweefsel of de huid. Dit kan resulteren in een zwelling of stijfheid in de duim. Blessures in de duim kunnen gepaard gaan met blauwe plekken, een beperkte beweging, verminderde kracht en functiebeperking.

Welke duimbrace is geschikt voor mijn blessure?

Een duimbrace geeft ondersteuning wanneer er pijn ontstaat aan het duimgewricht. Tijdens het dragen van een duimbrace wordt het duimgewricht beperkt in het maken van bepaalde bewegingen. Dit zorgt voor rust, waardoor het gewricht zal herstellen van het letsel. Daarnaast beschermd de duimbrace de duim ook tegen verder letsel. Een duimbrace kan ook worden gedragen ter preventie van een letsel tijdens het sporten bijvoorbeeld.

Welke duimbrace kan ik gebruiken voor algemeen gebruik?

Voor het algemeen gebruik van een duimbrace voor duimklachten raden wij u aan om de Push Ortho Duimbrace CMC te gebruiken. De duimbrace stabiliseert het basisgewricht en positioneert de duim in een functionele posite. De brace is gemakkelijk aan te leggen en is gemaakt van comfortabel antimicrobieel materiaal. Daarnaast wordt de duim door de duimbrace in een functionele stand gepositioneerd. Hierdoor vormt een functionele duimboog en blijven de hand en de pols vrij. Dit zorgt ervoor dat u een zo optimaal mogelijke handfunctie behoudt.

Met welke brace kan ik het beste sporten?

Voor tijdens het sporten raden wij u aan om de Push Sports Duimbrace te gebruiken. De duimbrace stabiliseert en beschermt het MCP-1 gewricht om pijnklachten tegen te gaan. Dit doet de brace zonder de bewegingsvrijheid van de overige duimgewrichten te beperken waardoor het sporten nog goed mogelijk blijft. De brace zorgt ervoor dat de gewrichtsbanden zich optimaal kunnen herstellen en beschermd het gewricht tegen terugkerend letsel.

Hoelang moet ik een duimbrace dragen?

Er zijn geen algemene richtlijnen die aangeven hoelang en wanneer een brace gedragen moet worden. Dit is volledig afhankelijk van de soort klacht die u heeft in uw duim. U kunt bijvoorbeeld een chronische klacht hebben of een tijdelijke klacht en daarnaast is het ook belangrijk met welke intensiteit en houding u de duim dagelijks belast. Voor een gepaste oplossing voor uw klacht adviseren wij u daarom graag persoonlijk via de fysiotherapeuten die actief zijn bij de Brace-Specialist.

Hoe leg ik een duimbrace aan?

  1. Maak de klittenband los en zorg dat de duimbrace open staat.
  2. Leg de duimkap over de duim, zodat het MCP-1 gewricht in de bolling van de duimkap valt.
  3. Alleen bij de eerste keer gebruik: Sluit de duimlus schuin op het kapje zodat deze goed aansluit.
  4. Sluit de elastische polsband met een prettig aanvoelende spanning op de juiste hoogte.
  5. Sluit het blauwe streepje op de elastische basis bij het blauwe streepje op het klittenband.
  6. Wikkel de niet-elastische band achterlangs om de duim.
  7. Sluit vervolgens de twee blauwe streepjes op de twee blauwe streepjes op het klittenband.
  8. Sluit het gele uiteinde op de handrug met de juiste bewegingsbeperking.

Het aanmeten van de duimbrace

De juiste maat voor uw duimbrace hangt af van de omtrek van uw hand en is beschikbaar in de maten Small, Medium en Large. Daarnaast is het ook belangrijk om op te lettend at u de brace voor de juiste hand bestel. Weet u niet wat uw maat is, of hoe u uw maat opmeet, neem dan contact op met de Brace Specialist zodat wij u kunnen helpen!

Slapen met een duimbrace

Slapen met een duimbrace is verstandig omdat de duim vaak tijdens dagelijkse activiteiten belast wordt. Daarom komt het regelmatig voor dat de duim overbelast is. Meestal is de duim zo overbelast dat het eerst rust moet krijgen. Dit doe je door de duimbrace 24 uur per dag aan te houden, dus ook tijdens het slapen. Als dit vervolgens beter gaat, kan het worden afgebouwd naar alleen de nacht.

Gratis deskundig advies van een fysiotherapeut

Voor de beste behandeling van uw klachten kunt u bij de brace specialist terecht voor deskundig advies. Wij helpen u met het kiezen van de juiste brace voor het desbetreffende probleem en geven u gratis advies over onze producten en het gebruik hiervan. Brace specialist maakt gebruik van een deskundig team van fysiotherapeuten en handtherapeuten en staan elke dag voor u klaar om persoonlijk advies aan te bieden.

Duimbrace kopen?

Als u de duimbrace heeft gevonden die u wilt hebben, bestel deze dan gemakkelijk in onze webshop. Mocht u nog vragen hebben over een product, of weet u niet goed welke duimbrace geschikt is voor u dan kunt u contact opnemen met de fysiotherapeuten van Brace-Specialist voor een passende brace.