Elleboogblessure, de elleboogbrace is de oplossing!

Heeft u een vraag over een elleboogbrace? Twijfel dan niet en neem direct contact op met onze klantenservice. Onze fysiotherapeuten geven u de perfecte raad over de aanschaf van een elleboog brace.

32.95
Merk: Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina
46.95
Merk: Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina
43.95
Merk: Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina

Elleboogbrace

Push Med Elleboogbrace

119.95
Merk: Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina

elleboogblessures

De tenniselleboog

De tenniselleboog, ook wel epicondylitis lateralis genoemd, is een blessure aan de buitenkant van de elleboog. De blessure komt vaak voor bij tennis, maar het komt bij vele andere bewegingen ook voor, namelijk bij alle handelingen waarbij een combinatie plaatsvindt van een knijpbeweging van de hand en een draaibeweging van de arm. De tenniselleboog kan veroorzaakt worden doordat de strekspieren van de pols en de hand overmatig gebruikt worden en daardoor een ontsteking ontstaan is. De BioSkin tennisarm brace is een behandeling die er voor zorgt dat de bloedsomloop verhoogt en daardoor de ontsteking verminderd. 

De golfelleboog

De golfelleboog, ook wel epicondylitis medialis genoemd, is een blessure aan de onderkant van de elleboog die kan doorlopen naar de onderarm. Ook deze blessure hoeft niet per se van golf te komen. Bij deze blessure wordt de pijn veroorzaakt door een ontsteking in de pees die er voor zorgt dat de hand en de pols naar beneden kunnen buigen en een vuist gemaakt kan worden. De Push Sports elleboogbrace oefent druk uit op de specifieke spieren. Wat er voor zorgt dat de pijn weg gaat. 

 

Elleboogblessure oefeningen

Rekkingsoefeningen en spieroefeningen zijn erg belangrijk voor de revalidatie van een tennis- of golfelleboog. 

Tenniselleboog oefeningen

  1. Houd je hand gestrekt voor je, met de binnenkant van de hand naar je toe. 
  2. Draai je arm naar binnen. Als rechts de tenniselleboog is, zorg ervoor dat de rechterhand naar rechts wijst. Bij links andersom.
  3. Maak een kommetje met de hand van de tennisarm.
  4. Pak met de andere hand de onderkant van de hand vast. Rek met deze hand de tennisarm op en zorg voor rekgevoel in de onderkant van de onderarmspieren.

Golfelleboog oefening

  1. Pak een gewichtje van ongeveer 2-3 kilo. Leg je arm op een tafel neer, maar zorg ervoor dat je hand niet op de tafel ligt. 
  2. Doe het gewichtje in je hand en doe hem omhoog en omlaag. Zorg dat je goed de onderarmspieren voelt. 

Oefeningen elleboogblessures

Het herstel zal sneller gaan als er oefeningen gedaan worden voor de tennisarm of de golfelleboog. Het rekken en versterken van je spieren is enorm belangrijk. Zo nemen de klachten ook af. 

Hoe draag ik een elleboogbrace?

  1. Maak de Push Sports elleboogbrace losser en doe deze om je arm heen. Bij een tennisarm moet de gele pelotte aan de buitenzijde van de arm zitten. Bij een golfelleboog moet deze aan de binnenzijde zitten. De doorhaalring moet niet aan de kant van de elleboogholte zitten. 
  2. Plaats de brace op je spieren van je onderarm, ongeveer 6 centimeter van je elleboog.
  3. Sluit de band zo strak dat je bij aangespannen spieren druk voelt en bij een gebogen elleboog. In ontspannen toestand mag je geen druk voelen.