Wat zijn de meest voorkomende elleboogblessures?

Er zijn twee soorten blessures die een verzamelnaam zijn voor klachten in de elleboog. Zo worden klachten aan de buitenzijde van de elleboog een tenniselleboog genoemd en klachten aan de binnenzijde een golferelleboog. Beide blessures geven echter alleen maar aan dat er pijnklachten zijn aan een van de twee zijdes in de elleboog. Wat de oorzaak van deze klachten is, kan heel echter heel verschillend zijn. Denk hierbij aan een overbelasting van pezen, spieren rondom de nek of een ontsteking.

  • Slijmbeursontsteking
  • Tenniselleboog
  • Golferelleboog
  • Mediaal Collateraal ligament (scheur elleboogband)
  • Ellepijp fractuur 
  • Cubitale Tunnel Syndroom
golferselleboog

Hoe voorkom je elleboogklachten?

Als uw spieren niet soepel zijn, anders heb je een grotere kans op blessures. Zorg voor betere kracht en flexibiliteit van de onderarmspieren door bijvoorbeeld krachtoefeningen. Knijpoefeningen met de handen maken ze ook meer belastbaar, waardoor je blessures kunt voorkomen. Daarnaast moet u ook zorgen dat u rust pakt. Bij continue inspanning neemt de kans op blessures namelijk toe. Ook op de werkvloer krijgt je regelmatig het advies om micropauzes in te lassen, om je arm- en polsspieren rust te geven.

Welke elleboogbrace is geschikt voor mijn blessure?

Het dragen van een elleboogbrace heeft veel voordelen die u helpen bij het herstellen van een tennis- of golfersarm. Zo draagt de brace bij aan de stabiliteit van het gewricht, verlicht het de belasting van de spieren in het ellebooggewricht en bevordert het herstel van de banden. Dit zorgt ervoor dat de spieren die overbelast zijn minder zwaar belast worden en dus sneller kunnen herstellen. De elleboogbrace kan ook preventief worden gebruikt tijdens het sporten.

Welke elleboogbrace is geschikt voor tijdens het sporten?

De Push Sports Elleboogbrace is door de makkelijke pasvorm perfect voor tijdens het sporten. De brace wordt ingezet bij overbelastingsklachten rondom de elleboog en geeft ondersteuning aan de elleboog. Door de pelotte en een elastisch onderdeel wordt de druk geleidelijk opgebouwd en is sporten goed mogelijk. Daarnaast is de brace gemakkelijk aan te leggen en is naar behoeften af te stellen. Naast te Push Sports Elleboogbrace is ook de Bioskin Tennisarm Brace een fijne elleboogbrace om mee te sporten.

Welke elleboogbrace is geschikt voor dagelijks gebruik?

De Push Med Elleboogbrace en de Push Med Elleboogbrace Epi zijn beide uitermate geschikt om te gebruiken bij uw dagelijkse bezigheden. Deze twee braces ondersteunen de elleboog en vermindert pijnklachten. Er wordt een gerichte druk uitgeoefend op de flexoren of de extensoren. Hierdoor worden de aanhechtingen van de spieren ontlast. De mate van beperking is eenvoudig met één hand te in te stellen. Het bandsysteem is zeer functioneel, dankzij de anatomische pasvorm en de siliconenapplicatie behoudt de brace bovendien zijn positie.

Hoe moet ik een elleboogbrace gebruiken?

De Push Elleboogbrace Epi is heel makkelijk aan te leggen, echter is het wel enorm belangrijk om te brace op de juiste plek om te doen (pijnlijke aanhechting). Anders heeft de brace geen tot weinig effect.

  1. Sluit de brace op de pijnlijke aanhechting van de spier

Kan je slapen met een elleboogbrace?

Ja, u kunt met een schouderbrace te slapen. Wanneer u zware schouderklachten heeft wordt dit u ook aangeraden. Echter kan het bed uitstappen moeilijk zijn. Jezelf rechtdagen uit bed is moeilijk met één arm. Buik- en rugspieren worden hier dan ook extra op de proef gesteld. Ook kan het afduwen met de goede arm toch pijn veroorzaken in de schouder of het schouderblad.

Gratis deskundig advies van een fysiotherapeut

Voor de beste behandeling van uw klachten kunt u bij de brace specialist terecht voor deskundig advies. Wij helpen u met het kiezen van de juiste brace voor het desbetreffende probleem en geven u gratis advies over onze producten en het gebruik hiervan. Brace specialist maakt gebruik van een deskundig team van fysiotherapeuten en handtherapeuten en staan elke dag voor u klaar om persoonlijk advies aan te bieden.

Elleboogbrace kopen?

Als u de elleboogbrace heeft gevonden die u wilt hebben, bestel deze dan gemakkelijk in onze webshop. Mocht u nog vragen hebben over een product, of weet u niet goed welke elleboogbrace geschikt is voor u dan kunt u contact opnemen met de fysiotherapeuten van Brace-Specialist voor een passende brace.