Koop een enkelbrace mét deskundig advies!

Een enkelbrace geeft ondersteuning wanneer er klachten zijn aan het enkelgewricht. Deze klachten kunnen ontstaan zijn door bijvoorbeeld een peesontsteking of een gescheurde enkelband. Ontdek nu welke brace geschikt is voor u en ontvang gratis deskundig advies over het product en hoe u het moet gebruiken.

Welke enkelbrace gebruik je bij klachten tijdens het sporten?

Voor elke blessure raden wij u een ander soort brace aan voor het beste resultaat. Hieronder geven we meer informatie over drie veel voorkomende sporten en de brace die het beste past bij de blessure of sport.

Meest voorkomende klachten 

Er zijn veel verschillende klachten aan de enkel waar een enkelbrace goed voor kan zijn. Om de juiste brace te kiezen voor de juiste blessure, hebben we hieronder de drie meest voorkomende enkelblessures op een rijtje gezet. 

Optimaliseer je voetbalprestaties met de Push Sports Kickx 

De Push Sports enkelbrace Kicx is een sportbrace die meer stabiliteit geeft aan de enkel. De brace biedt de perfecte compressie en zit erg comfortabel om de enkel heen. De brace is elastisch op een aantal banden na die op de buitenkant van de enkel zitten. De sportbrace is erg aan te raden wanneer u weer wilt beginnen met trainen en minder risico wilt nemen. De brace wordt veelal gebruikt tijdens voetbal.

Welke enkelbrace is dé sportbrace voor tijdens het hardlopen?

Blessures komen vaak voor bij het hardlopen. Het is belangrijk om met de juiste enkelbrace te hardlopen. Het gaat dan om een moderne brace die licht van gewicht is en veel bewegingsvrijheid geeft. Denk bijvoorbeeld aan de mogelijkheden om de voet voldoende te streken en te buigen, maar denk ook aan de mogelijkheden om de enkel voldoende te kunnen draaien. Voor deze problemen is de Push Sports Enkelbrace 8 de perfecte oplossing!

De Bioskin Trilok voor hockey

Naast voetbal is ook hockey een sport waar veel blessures ontstaan door de vele bewegingen die je enkelgewricht maakt. De kans dat je last krijgt is dan ook zeer aanwezig. Voor dit problemen raden we u BioSkin Enkelbrace Trilok aan, wat zorgt voor een verlichting in pijn en overpronatie corrigeert.

Ontdek de mogelijkheden van Push Braces 

Push is al tientallen jaren bezig met het ontwikkelen van braces die gezond bewegen mogelijk maken. Samen met wetenschappers en medici zijn zij constant opzoek naar nieuwe methodes en technologieën om het menselijk bewegingsapparaat zoveel mogelijk te ontlasten. Het assortiment van Push varieert per brace in functiebehoud, functieherstel of functieverbetering.

Wanneer kiest u voor de Push care enkelbrace?

De Push care enkelbrace biedt compressie rondt het enkelgewricht, waardoor het stabiliteitsgevoel in het gewricht wordt verbeterd. Deze compressie kan ingesteld worden zoals u zelf wilt. De enkelbrace kent verder een uitstekende pasvorm en kan zonder moeite in vrijwel elke schoen. Ten slotte zijn er comfortzones aangebracht rond de kwetsbare gebieden van de enkel.

aandoen push care enkelbrace

Wanneer kiest u voor de Push med enkelbrace?

De Push med Enkelbrace biedt een andere steun aan dan de care enkelbrace. Zo heeft de Push med Enkelbrace een instelbare pronatie-supinatie beperking en een siliconen applicatie aan de binnenkant van de brace. Dit zorgt er met name voor dat de brace goed in positie blijft. De Push med Enkelbrace is makkelijk door de gebruiker zelf aan te leggen en kan zonder problemen gewassen worden.

Push med enkelbrace

Wanneer kiest u voor een veterbrace?

De veterbrace wordt meestal voorgeschreven als nabehandeling bij letsel aan uw enkelbanden en helpt eventuele nieuwe blessures in de komende maanden voorkomen. De brace helpt om de enkel in de juiste positie te houden en is een goed alternatief voor tapen. Door het vetersysteem en de bovenriem blijft de brace strak en veilig zitten, ook tijdens activiteit.

Het aanmeten van de enkelbrace

De enkelbrace is verkrijgbaar in verschillende maten. De maat die u heeft wordt bepaald door de omvang van uw enkel te meten. Daarnaast is het ook belangrijk om aan te geven of het om uw linker of rechterenkel gaat. Heeft u problemen met de maten of compressie van een brace, dan kunt u er altijd voor kiezen om een veterbrace aan te schaffen. Deze veterbrace is volledig aan te passen naar de compressie die uw voet nodig heeft. Voor vragen over enkelbraces kunt u altijd contact opnemen met een van onze werknemers.

Kan ik autorijden met een enkelbrace?

Autorijden met een enkelbrace wordt afgeraden als u nog niet volledig druk kunt zetten met uw voet. Het is namelijk verplicht om inzetbaar te zijn met beide uw armen en benen. Merkt u dat het autorijden vlot verloopt, en u geen last meer ervaart bij het druk zetten met de voet, dan kunt u weer de auto in stappen. Let wel op dat u een noodstop kunt maken.

Gratis deskundig advies van een fysiotherapeut

Voor de beste behandeling van uw klachten kunt u bij de brace specialist terecht voor deskundig advies. Wij helpen u met het kiezen van de juiste brace voor het desbetreffende probleem en geven u gratis advies over onze producten en het gebruik hiervan. Brace specialist maakt gebruik van een deskundig team van fysiotherapeuten en handtherapeuten en staan elke dag voor u klaar om persoonlijk advies aan te bieden.

Helpt een enkelbrace mij voorgoed van de klachten af?

Een enkelbrace wordt ingezet als een effectief hulpmiddel bij pijnklachten in het enkelgewricht. De pijnklachten ontstaan in de meeste gevallen door een verzwikking of een verstuiking. Tijdens het dragen van een enkelbrace wordt de enkel gestabiliseerd waardoor de pijnklachten afnemen en het herstelproces versnelt.