Intro fitness

Fitness is een groeiende sport. Het wordt door steeds meer Nederlanders gedaan. Doordat er vaak geen begeleider bij is, kunnen de oefeningen verkeerd gedaan worden. Wat zorgt voor blessures. De meeste blessures bij fitness zijn overbelastingblessures. Het komt ook soms voor dat de blessure er zomaar in schiet.

Fitness blessures

Pols

Overbelasting pees in de pols

Knie

Overbelasting van de knie

Quadriceps

Overbelasting van de quadriceps

Meer weten over fitness blessures

Basketbalveld

Een basketbalveld is 15 bij 28 meter. Er hangen aan beide kanten 2 basketbalborden met een ring eraan. Daar moet de bal in gegooid worden. Deze ring hangt ongeveer 3 meter hoog. Als er in deze basketbalring wordt gegooid krijgt het team 2 punten. Er zijn ook 3 punten te halen, dit is als er achter de 3 puntenlijn gescoord wordt. Er wordt 1 punt behaald als er met een vrije worp wordt gescoord. De basketbal waarmee gespeeld wordt is erg groot en zwaar. Dit veroorzaakt wel veel blessures. Hierdoor kan bijvoorbeeld de duim naar achter klappen of verrekken. Als de speler dan weer gaat basketballen is de Push Sports Duimbrace erg goed voor de bevordering van de genezing.

Basketbalkleding

De basketbalkleding is een hemd met een broekje die tot de knieën komt. Op het basketbalhemd staat meestal een nummer voor of achter op het shirt met de achternaam. Elke speler heeft een eigen nummer. De zolen van basketbalschoenen worden meestal gemaakt van rubber, dit zorgt ervoor dat de basketbalspelers niet uitglijden. Een goede basketbalschoen is enorm belangrijk, omdat een enkelverzwikking een veel voorkomende blessure is bij basketbal. Voor het herstel van een enkelzwikking is het aan te raden om een Enkelbrace Kicx te gebruiken als er weer getraind wordt.

knieblessure

Een blessure die vaak voorkomt bij basketballers is een knieblessure. Door de sprong die ze moeten maken, zwikt de knie van de basketballers om. Dit kan zorgen voor een gescheurde kruisband of gescheurde meniscus. Wanneer dit gebeurt, kan het zinvol zijn om een Push Sports Kniebrace aan te schaffen.