Hallufix® verkrijgbaar bij Brace specialist

Hallufix® biedt een breed assortiment aan oplossingen voor indicaties aan de voet. Alle producten van Hallufix® zijn gericht op een comfortabel, degelijk herstel van voetproblematiek De productlijn van Hallufix® bestaat uit kussens en spalken en is uitstekend in te zetten bij voetproblemen van uw cliënten.

Hallufix Taping loops universeel

BESTEL NU

Hallufix Mid-foot Brace met Pelotte

BESTEL NU

Hallufix Hallux valgus splint

BESTEL NU

Hallufix Softies Hamerteen kussens

BESTEL NU

Hallufix Softies Bunion Protector PLUS

BESTEL NU

Hallufix Softies Teenspreiders

BESTEL NU

Wat maakt Hallufix® zo uniek?

Hallufix® brengt de voet terug in zijn natuurlijke vorm, beschermt en verlicht de pijnlijke bunion. Door middel van de spalk die op de grote teen wordt gedragen, worden de gekrompen zachte delen (capsule) van het basisgewricht van de grote teen geëxpandeerd en wordt de progressieve verkeerde positionering van het gewricht gecorrigeerd. Via het systeem van spalk, middenvoetsbeentje en teenbandage wordt de voet gestabiliseerd en foutieve belasting gecorrigeerd. Met behulp van Hallufix kan een door Hallux valgus vervormde voet pijnvrij de natuurlijke buigactie uitvoeren. Bovendien zet de transversale boogsteun de transversale boog weer rechtop. De splayfoot (een zeer frequente combinatie van hallux valgus die de teen niet goed positioneert) wordt er effectief door ondersteund tijdens het dragen van de spalk.

Wat is Hallux Valgus

Hallux valgus (“bunion”) is de orthopedische term voor een van de meest voorkomende voetafwijkingen, vooral bij vrouwen (ongeveer 10 miljoen mensen in Duitsland). De grote teen wijkt naar buiten af, het middenvoetsbeentje en de middenvoetkop (“bunion”) steken duidelijk uit. Na verloop van tijd kan dit aanvankelijk cosmetische probleem zich ontwikkelen tot ernstige klachten. Hallux valgus ontstekingen en zwellingen aan de bunion van de voet (middenvoetsbeentje), onjuiste spanningen en beginnende gewrichtsslijtage (artrose) leiden tot ernstige en permanente Hallux valgus pijn. Patiënten met Hallux valgus kunnen, afhankelijk van de ernst, conservatief (Hallux valgus-spalk of verband) of chirurgisch worden behandeld. Bij tijdig en preventief gebruik kan het regelmatig dragen van een Hallux valgus-spalk een operatie aanzienlijk vertragen of zelfs helpen voorkomen.

Ontdek het Hallufix assortiment bij Brace-specialist!

Na een hallux valgus operatie wordt in het algemeen een conservatieve nabehandeling met een orthese aanbevolen om de chirurgische aanpassing van de teen te stabiliseren. Brace specialist biedt deze mogelijheid! De postoperatieve revalidatiefase wordt verkort!