Wat zijn de meest voorkomende handblessures?

De handen worden de hele dag door belast. Op het werk, tijdens het koken of bij het gebruik van uw mobiele telefoon. De handen kunnen ook heel gevoelig zijn, vooral bij aandoeningen zoals reuma. Klachten die onder andere ervaren kunnen worden in de handen zijn pijn en krachtverlies. Dit kan het uitvoeren van vele dagelijkse activiteiten beperken. De meest voorkomende handblessures zijn:

Welke handbrace is het meest geschikt voor mijn handblessure?

De hand bestaat uit vele kleine spieren, pezen, zenuwen en botten. Dit maakt de hand een complex lichaamsdeel samen met de pols. Daarom kunnen er veel verschillende oorzaken zijn voor uw handblessure. Wij adviseren u daarom contact op te nemen met een van de fysiotherapeuten van de Brace-Specialist, om voor een gericht herstel te gaan.

Welke handbrace is geschikt voor reuma of artrose?

Reuma kan er voor zorgen dat het vastpakken of andere activiteiten moeizaam verloopt. De therapeutische reumahandschoenen zorgen voor een betere bloedsomloop en pijnverlichting in de handen en vingers. Daarnaast kan ook zwelling worden verminderd tijdens het dragen van deze handschoenen. De Pro-Orthic reumahandschoenen zijn gemaakt van een zacht, ademend Lycra katoen waardoor de huid kan ademen en de handen droog blijven. De reumahandschoenen zijn ook te gebruiken bij artritis, artrose, tendinitis en carpaal tunnel syndroom.

Ja, ik wil reumahandschoenen
reuma handschoenen

Welke handbrace is geschikt voor Carpaal Tunnel Syndroom?

Op het moment dat het Carpaal Tunnel Syndroom duidelijk terug te vinden is in de pols kunt u bij deze blessure het beste kiezen voor een polsbrace. Deze braces bieden preventie en ondersteuning aan de pols waardoor een vermindering van de pijn toetreedt. U kunt een brace gebruiken tijdens het herstel van een operatie of tijdelijk oplossing voor een operatie. De Bioskin DP2 Polsbrace of de Push Med Polsbrace zijn hier uitstekend voor in gebruik en zijn zeer gebruiksvriendelijk. Overleg met uw fysiotherapeut of kijk op onze bracepagina voor het Carpaal Tunnel Syndroom.

Hoe voorkom je handklachten?

Het is belangrijk om te blijven bewegen, maar overbelasting te voorkomen. U kunt bijvoorbeeld de polsen buigen en strekken, een vuist maken, en de vingers strekken en spreiden. Daarnaast moet u uzelf niet aanleren handelingen met één hand te doen. Wanneer u pijn heeft wissel dan af en overbelast deze dan niet. Ten slotte hebben ook rokers meer last van handklachten, doordat deze meer kans hebben om afvalstoffen aan te maken die vast blijven zitten in de gewrichten en uiteindelijk zorgen voor een ontsteking.

Hoe behandel ik mijn handklachten?

Omdat de handen zo veel gebruikt wordt in het dagelijkse leven kunnen hand aandoeningen erg ingrijpend zijn op het doen van onze dagelijkse bezigheden. Ook tijdens het sporten kunnen veel acute aandoeningen ontstaan. Gelukkig zijn er genoeg hulpmiddelen om handklachten te verminderen. Neem contact op met uw fysiotherapeut als u handklachten ervaart om het meest effectieve hulpmiddel te verkrijgen.

Gratis deskundig advies van een fysiotherapeut

Voor de beste behandeling van uw klachten kunt u bij de brace specialist terecht voor deskundig advies. Wij helpen u met het kiezen van de juiste brace voor het desbetreffende probleem en geven u gratis advies over onze producten en het gebruik hiervan. Brace specialist maakt gebruik van een deskundig team van fysiotherapeuten en handtherapeuten en staan elke dag voor u klaar om persoonlijk advies aan te bieden.

Handbrace kopen?

Als u de handbrace heeft gevonden die u wilt hebben, bestel deze dan gemakkelijk in onze webshop. Mocht u nog vragen hebben over een product, of weet u niet goed welke handbrace geschikt is voor u dan kunt u contact opnemen met de fysiotherapeuten van Brace-Specialist voor een passende brace.