Hockey intro

Hockey is een van de meest beoefende sport in Nederland. Bij hockey ontstaan er veel blessures door de stick die soms op verkeerde plekken geslagen wordt of de bal die tegen iemand aan komt. Het komt ook regelmatig voor dat er contact wordt gemaakt met de tegenstander en dat er daardoor iemand geblesseerd raakt. De lichaamsdelen die het meest geblesseerd raken bij hockey zijn: enkel, knie, pols, vingers, scheenbeen, dijbeen en hamstring.

Hockey blessures

Enkel

enkelverzwikking

Knie

Kruisbandblessure

Meniscusblessure

Pols

Gebroken of gekneusde pols 

Vingers

Gebroken of gekneusde vingers

Scheenbeen en dijbeen

Gekneusde scheenbeen of dijbeen

Hamstring

Gescheurde hamstring 

Meer weten over hockey blessures

Tennis blessures

zweepslag

Een blessure die veel voorkomt in tennis is een zweepslag. Dit gebeurt als tennissers plots moeten reageren op een bal. Hierdoor komt er een plotselinge spanning in de kuit en kan er een scheurtje in de spier ontstaan. De naam zweepslag is omdat het lijkt alsof er met een zweep op je kuit wordt geslagen.

Handbalschoenen

Enkelbrace en deze komt in de handbalschoenLorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat volutpat.

Handbal shop

Braces Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat volutpat.