Hoe behandel je een Ganglion?

Ganglion blessure hand

Een ganglion, ook wel cyste genoemd, is een veel voorkomend goedaardig bobbeltje aan de hand of pols. Bij ongeveer 40% van de mensen die zegt last te hebben van een ganglion verdwijnt de ganglion vanzelf. Maar hoe kan je een ganglion zelf het beste behandelen? Lees het nu hieronder.

Wat is een ganglion en wat is de oorzaak hiervan?

Een ganglion is een bobbeltje wat op uw hand, voet of kan komen. Het bobbeltje wordt veroorzaakt door een uitstulping van de peesschede of van het kapsel dat om een gewricht zit. Het bobbeltje kan vanzelf verdwijnen en is goedaardig. Een behandeling is dan ook vaak niet nodig. Het kan echter ook als hinderlijk worden ervaren en kan bij bepaalde bewegingen in de weg zitten. De oorzaak van een ganglion is onbekend en kan in principe bij iedereen voorkomen.

Welke brace dient voor een Ganglion?

Heeft u last van een ganglion en wilt u deze behandelen met het gebruik van een brace? Dan is de Push Med Polsbrace een juiste oplossing voor uw klachten! De polsbrace is ontworpen om een hoge mate van ondersteuningen en bescherming te bieden aan het polsgewricht, zonder daarbij de handfunctie te beperken. De mate van compressie is individueel instelbaar en de brace is eenvoudig aan te leggen.

ja, ik wil een polsbrace!
Push med polsbrace

Wat zijn de effecten van een polsbrace bij een ganglion?

Het dragen van een polsbrace bij een ganglion zorgt ervoor dat het gewricht en de zwelling van de beste hulp worden voorzien. De hulpmiddelen verzachten de pijn door compressie te geven aan het gewricht en beschermt het gewricht voor verdere vormen van pijn, instabiliteit en zwellingen. Daarnaast zorgt de ondersteuning ervoor dat u minder pijnklachten ervaart en meer kunt gaan bewegen.

Bij welke symptomen moet ik contact opnemen met mijn fysiotherapeut of huisarts?

Wanneer u last heeft van een ganglion kunt u dit herkennen aan een glad bobbeltje op uw vinger (pols of voet). Dit kan een zeurend en tintelend gevoel geven en kan groter worden doordat er vocht bijkomt in de ganglion. Bj bepaalde bewegingen kan de ganglion in de weg zitten en de beweging beperken. Wanneer u hier veel last van krijgt, of om cosmetische redenen wil laten verwijderen kunt u contact opnemen met uw huisarts of fysiotherapeut.

Hoe leg je de bovenbeenbrace aan?

  1. Maak de klittenband los en schuif de brace om de hand tot deze aansluit op de duim.
  2. Sluit de brace rond de onderarm.
  3. Wikkel de band onder uw duim en over uw hand en sluit de brace op de gewenste compressie.

Welke brace is geschikt voor een ganglion tijdens het sporten?

Als u wilt sporten met een polsbrace, wordt u aangeraden om de Push Sports Polsbrace te gebruiken bij een ganglion. De polsbrace stabiliseert het polsgewricht zonder beweging te beperken. De brace beschikt over een aangename, individuele instelbare compressie en vermindert pijnklachten. Wanneer u ganglion heeft aan uw voet, kunt u kiezen voor een enkelbrace. Hiervoor kunt u de Push Sports Enkelbrace 8 goed gebruiken voor tijdens het sporten.

Wanneer kies ik voor het intapen van mijn hand?

Wanneer u nog geen brace in uw bezit heeft, is de ganglion tapen het beste wat u ondertussen kunt doen. Het doel van tapen is ervoor te zorgen dat de ganglion niet pijnlijk wordt en biedt ondersteuning aan de hand. Kinesiologie tape van Tmax is een geschikt product hiervoor. Het is wel belangrijk dat u de tape op de juiste manier plaatst, anders kan het averechts werken.

Ja, ik wil kinesiotape

Koop nu uw brace voor een Ganglion!

Als u de polsbrace heeft gevonden die u wilt hebben, bestel deze dan gemakkelijk in onze webshop. Mocht u nog vragen hebben over een product, of weet u niet goed welke brace geschikt is voor u dan kunt u contact opnemen met de fysiotherapeuten van Brace-Specialist voor een passende brace.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *