Wat zijn de meest voorkomende klachten in de knie?

Als u last heeft uw knie, kan een kniebrace zorgen voor de juiste ondersteuning. U zult met alle waarschijnlijkheid last hebben van een van de onderstaande blessures. Dit zijn de blessures die het meeste voorkomen in de knie:

Meniscusklachten

Wat is het verschil tussen een Open Patella en een Front Closure kniebrace?

Beide kniebraces bieden stabiliteit en ondersteuning aan het kniegewricht. Echter het grote verschil tussen deze twee is het feit dat bij een open patella kniebrace de patella niet bedekt is aan de voorkant van de knie, zodat er minder druk staat op de patella. Daarnaast heeft een gesloten patella-kniesteun de vorm van een doorlopende huls van versterkt materiaal. Dit met als reden zoveel mogelijk beweging van het kniegewricht mogelijk te maken en tegelijk de vereiste algehele ondersteuning biedt. De Bioskin Kniebrace Open Patella Q is een perfect voorbeeld van dit soort ondersteuning.

Wanneer gebruik je een kniebandage?

Heb je instabiliteitsklachten aan de knie, dan werkt een kniebandage niet. Een kniebandage werkt het beste bij een peesontsteking of een overbelasting van de spieren in en rondom het kniegewricht. Een kniebandage geeft namelijk alleen lichte ondersteuning aan de knie en geen extra stabiliteit. Dit komt door de stof neopreen. Neopreen zorgt voor therapeutische warmte wat leidt tot een betere doorbloeding van de pezen en spieren in de knie. Heb je instabiliteitsklachten aan de knie, dan werkt een kniebandage niet. Wij raden u aan om Orthoservice Genulastik Kniebrace te gebruiken.

Met welke kniebrace kan ik het beste sporten?

Voordat u weer begint met sporten is het belangrijk om contact met uw fysiotherapie op te nemen zodat u geen bewegingen maakt die u nog moet vermijden. Mocht u klaar zijn om de knie weer te gaan belasten, dan raden wij u aan om de Push Sports Kniebrace te gebruiken. De kniebrace van Push Sport voelt zeer aangenaam en biedt goede ondersteuning tijdens het sporten. De Push Sport kniebrace is door zijn draagcomfort, ondersteuning en stabiliteit de aanrader voor de sporter.

Welke kniebrace kan ik gebruiken voor mijn knieklachten?

Het is belangrijk om een kniebrace te kiezen die bij uw blessure en sportactiviteiten past. Indien je niet bij een behandelend fysiotherapie loopt, moet u gaan analyseren welke kniebrace het beste bij u past. Er zijn verschillende kniebraces, namelijk een kniebrace die flexibel is, scharnieren heeft of is voorzien van klittenband. Bij elke sport wordt een ander soort brace aangeraden. Bij fysieke sporten zijn scharnieren bijvoorbeeld belangrijk, in tegenstelling tot hardlopen waar bijvoorbeeld flexibiliteit belangrijk is.

Welke kniebrace is geschikt voor een meniscusblessure?

Een van de meest voorkomende blessures aan de knie is een meniscusblessure. Wanneer de meniscus gescheurd is, kan de knie erg instabiel aanvoelen. In dit geval helpt een kniebrace om de knie van ondersteuning en bescherming te voorzien. De brace die we u aanraden te gebruiken voor deze blessure is de Push Sports Kniebrace biedt ondersteuning op een bijzonder wijze, de zijdelingse bewegingen worden belemmert, buigen en strekken niet. Tijdens het dragen van de kniebrace wordt de knie gestabiliseerd.

Welke kniebrace is geschikt voor een kruisbandblessure?

Wanneer de kruisband gescheurd of opgerekt is, vallen er functies in het been weg. De knie kan onstabiel aanvoelen waardoor u er zo nu en dan doorheen kan zakken. Kenmerk bij een gescheurde kruisband is dat u een knappend geluid in de knie voelt. Voor deze blessure helpt ook een kniebrace om de knie van ondersteuning en bescherming te voorzien. Daarom raden wij u aan om bij een kruisbandblessure de Bioskin Gladiator te gebruiken. Dit kan met een open patella of gesloten patella, en is met de ROM instelbaar in hoeveel graden de knie kan buigen. 

Welke kniebrace is geschikt voor dagelijkse knieklachten?

Voor uw dagelijkse activiteiten als wandelen of werken, raden we u de push care kniebrace aan. De Push Care Kniebrace biedt compressie rondom het kniegewricht en ondersteund het de patella. Hierdoor ontstaat stabiliteitsgevoel en pijnverlichting wat ideaal is voor dagelijkse beweging. De Push Med Kniebrace biedt daarentegen ondersteuning van hoge mate en volgt de natuurlijke rotatie van de knie. De twee bladveerschanieren ondersteunen de knie doordat zij op een unieke wijze de natuurlijke rotatiebeweging van de knie kunnen volgen. Flexie en extensie worden niet gehinerd en de brace valt niet op onder de kleding. Deze kniebrace wordt met name aangeraden voor post-operatieve nabehandeling. 

Het aanmeten van een kniebrace

De kniebrace is verkrijgbaar in verschillende maten. Kies de juiste maat door het opmeten van de omtrek van de mid patella en 18 cm daar boven zoals op de afbeelding bij de productinformatie. Deze brace is verkrijgbaar in 6 maten en is universeel draagbaar. Voor vragen over kniebraces kunt u altijd contact opnemen met een van onze medewerkers.

Gratis deskundig advies van een fysiotherapeut

Voor de beste behandeling van uw klachten kunt u bij de brace specialist terecht voor deskundig advies. Wij helpen u met het kiezen van de juiste kniebrace voor het desbetreffende probleem en geven u gratis advies over onze producten en het gebruik hiervan. De Brace specialist maakt gebruik van een deskundig team van fysiotherapeuten en handtherapeuten en staan elke dag voor u klaar om persoonlijk advies aan te bieden.

Helpt een kniebrace mij voorgoed van de klachten af?

Een kniebrace wordt ingezet als een effectief hulpmiddel bij pijnklachten in het kniegewricht. De pijnklachten ontstaan in de meeste gevallen door een verkeerde beweging van de knie waardoor minimaal een van de kniebanden schade oploopt. Tijdens het dragen van een kniebrace wordt de knie gestabiliseerd waardoor de pijnklachten afnemen en het herstelproces versnelt.