Knieschijf breuk

Heeft u een vraag over een knieschijf breuk? Twijfel dan niet en neem direct contact op met onze klantenservice. Onze fysiotherapeuten geven u de perfecte raad over de aanschaf van een kniebrace.

Knieschijf breuk

Bij een knieschijfbreuk ontstaat meestal door een harde botsing of een harde val op de knie. Het gewricht doet op dat moment erg veel pijn en je kan er niet op staan. Het kan fijn zijn om tijdens de revalidatie een BioSkin Kniebrace Crossfire Hinge met Pelotte aan te schaffen.

Herstel knieschijf breuk

In de meeste gevallen moet een breuk in de knieschijf geopereerd worden, want bij een knieschijf breuk verschuiven de botstukken. Tijdens een operatie wordt dit vastgezet door middel van schroeven draden of pennen.
In sommige gevallen zijn de botstukken niet verschoven, hier is dan ook geen operatie voor nodig. 
In beide gevallen heeft de knie 6 tot 8 weken nodig om te herstellen. Daarna kan er gestart worden met de revalidatie. In de eerste fase moet al het vocht uit de knie en de zwelling moet weg gaan. In de tweede fase wordt de knie versterkt en wordt er aan de balans gewerkt. In de derde fase wordt er gewerkt naar maximale kracht en volledige mobiliteit. Daarna mag er geprobeerd worden om pijnloos te sporten. Tijdens de revalidatie kan het ook fijn zijn om een BioSkin kniebrace Crossfire Hinge met pelotte aan te schaffen.

Lorem ipsum dolor sit amet...