Wat zijn de meest voorkomende kuitblessures?

Een blessure ontstaat in de meeste gevallen door overbelasting van de spieren of het maken van een verkeerde beweging waardoor de spier overtrekt of scheurt. Vooral bij sporten waarbij je veel afzet en springt worden je kuitspieren belast en treden er dus ook meer kuitblessures op. De kuitblessures die we vooral zien in de kuiten zijn:

  • Zweepslag (spierscheur)
  • Stijve kuiten
  • Kramp in kuiten
  • Verrekking
calfskin kuitbrace

Hoe voorkom je kuitklachten?

U kunt veel doen om een blessure te voorkomen. De warming up en cooling down is hierin een belangrijke factor. Met een goede warming up maakt u uw spieren warm en rekt u deze op tot de juiste lengte waardoor de spieren klaar zijn om te sporten en maximaal te presteren. Mocht u dit niet doen, dan is er veel meer kans dat de spieren nog niet klaar voor gebruik zijn wat kan zorgen voor kleine scheurtjes of schade aan de spieren. De cooling down zorgt voor het afvoeren van afvalstoffen uit je spieren en gaat spanning in je spieren tegen. 

Welke kuitbrace is geschikt voor mijn blessure?

Een kuitbrace is een compressiemiddel voor het onderbeen. Tijdens het dragen van de brace wordt er compressie geboden op zowel de kuitspier als het scheenbeen. Ook verhoogt de compressie de bloedsomloop in de benen waardoor er meer zuurstofrijk bloed wordt afgegeven aan de werkende spieren. Hiermee kan de prestatie worden verbeterd. Het dragen van een onderbeenbrace kan u niet alleen preventie bieden tegen een letsel maar ook uw sportieve prestatie verbeteren.

Welke kuitbrace is geschikt voor tijdens het sporten?

De BioSkin Calfskin Sleeve is ontworpen om het herstelproces en prestatie te verbeteren. Het materiaal van de onderbeenbrace is hypoallergeen, dun, ademend en daarnaast ook sterk. De unieke SkinLok functie wordt geactiveerd met vocht, zodat deze ten alle tijden op zijn plaats blijft. De Calfskin brace kan u helpen met herstellen van een letsel, voorkomen van een letsel en het verbeteren van uw prestatie tijdens het bewegen of sporten.

Welke kuitbrace is geschikt voor bij een zweepslag?

Zweepslag in de kuit ontstaat door een scheurtje in de spier. Dit kan gebeuren tijdens een krachtige beweging bij het sporten bijvoorbeeld. Een zweepslag komt meestal voor in de kuitspier en de scheur is vaak niet groter dan 1 tot 3 cm. Een zweepslag komt vaker voor bij mannen dan vrouwen en wanneer er zweepslag ontstaat is het belangrijk om het been meteen hoog en koel te houden. De Calfskin is dus ook geschikt voor herstel na een zweepslag in de kuit. 

Hoe gebruik je een kuitbrace?

  1. Zorg ervoor dat uw been droog is en dat er geen lotion, water of transpiratie op uw been zit.
  2. Stretch vervolgens de bovenkant en onderkant van de kuitbrace waardoor het materiaal soepeler wordt om te gebruiken.
  3. Trek vervolgens de kuitbrace aan over de enkel. Mocht u hier problemen mee ervaren, probeer het dan met een dunne enkelsok.
  4. Trek daarna de kuitbrace zo aan dat deze precies past tussen boven de enkel en onder de knie.
  5. (Bij het uitrekken zorg er voor dat u begint met de brace rollen van boven naar benden, om zo de kuitbrace makkelijk uit te trekken.)

Kan je slapen met een kuitbrace?

Ja, u kunt met een kuitbrace slapen wanneer u heel veel last heeft van uw kuiten. Echter moet u er op letten dat de kuitbrace niet te strak wordt aangebracht zodat uw been nog de van de juiste doorbloeding is voorzien. Mocht u lichte klachten hebben wordt u aangeraden om niet met de brace te slapen. 

Gratis deskundig advies van een fysiotherapeut

Voor de beste behandeling van uw klachten kunt u bij de brace specialist terecht voor deskundig advies. Wij helpen u met het kiezen van de juiste brace voor het desbetreffende probleem en geven u gratis advies over onze producten en het gebruik hiervan. Brace specialist maakt gebruik van een deskundig team van fysiotherapeuten en handtherapeuten en staan elke dag voor u klaar om persoonlijk advies aan te bieden.

Kuitbrace kopen?

Als u de kuitbrace heeft gevonden die u wilt hebben, bestel deze dan gemakkelijk in onze webshop. Mocht u nog vragen hebben over een product, of weet u niet goed welke kuitbrace geschikt is voor u dan kunt u contact opnemen met de fysiotherapeuten van Brace-Specialist voor een passende brace.