Meniscusblessure

Heeft u een vraag over een meniscusblessure? Twijfel dan niet en neem direct contact op met onze klantenservice. Onze fysiotherapeuten geven u de perfecte raad over de aanschaf van een kniebrace.

 

Gescheurde meniscus

Een gescheurde meniscus is een blessure die ontstaat door sport of slijtage. Een meniscus is een stukje kraakbeen die schokken opvangt en de knie soepel laat bewegen. Wanneer de meniscus scheurt is de buitenkant van de knie pijnlijk. Er komt ook een uur na de blessure vocht in en wordt dik. Deze meniscus scheurt doordat er een verdraaiing in de knie plaats vindt. Bij de revalidatie van een meniscusblessure kan het handig zijn om een Push Sports Kniebrace aan te schaffen.

Meniscus letsel herstel

Na een meniscusscheur is het mogelijk om geopereerd te worden. Na de operatie mag je ongeveer na een half jaar weer sporten. Je mag weer fietsen na 2 weken en na 3 maanden mag je de knie weer volledig buigen. Er hoeft niet per se een operatie plaats te vinden na een meniscusscheur. Er wordt beoordeeld of een operatie nodig is aan de meniscus. Als dit niet is dan krijg je een paar keer per week fysiotherapie om de meniscus weer beter te maken. Een Push Sports Kniebrace kan helpen met dit proces. 

Lorem ipsum dolor sit amet...