Darco, de nummer één in medische schoenen

Darco is een internationaal toonaangevende fabrikant in orthopedische hulpmiddelen en schoenen. Het merk staat bekend om haar medische schoenen, maar ook voor andere orthopedische oplossingen is Darco in te zetten. Darco ontwikkelt haar producten in samenwerking met medisch specialisten op het gebied van fysiotherapie en sportgeneeskunde.

Waar bestaat het Darco assortiment uit?

Darco biedt een breed assortiment aan orthopedische hulpmiddelen. Denk aan verbandschoenen, gipsschoenen en walkers. Bij Brace-specialist kunt u terecht voor deskundig advies over het gehele Darco-assortiment.

Wanneer heb ik verbandschoenen nodig?

Als u geopereerd bent aan uw voeten en deze nog in het verband zitten of als u wegens oedeem (met dreiging tot wondjes) geen schoenen kunt dragen, zijn verbandschoenen een ideale oplossing. Verbandschoenen is een verzamelnaam voor verschillende soorten tijdelijke schoenen, die vaak na een operatie of medische behandeling aan de voet wordt ingezet. Het gaat daarbij om confectie verbandschoenen, die in verschillende uitvoeringen leverbaar zijn: bijvoorbeeld in verschillende breedte- en hoogtematen. Ook kan het gaan om speciale uitvoeringen met ‘zwevende’ tenen of uitsparingen voor de hiel.

Een dichte of open verbandschoen

Darco levert schoenen die universeel te gebruiken zijn, echter zijn er wel verschillend tussen een open of dichte verbandschoen. Het verschil in deze schoenen bepaalt of de schoenen voor binnen- of buitengebruik zijn. Een dichte verbandschoen biedt extra bescherming en compressie. De schoen beschikt over een anti-slip zool en is daardoor geschikt voor buitengebruik.

Darco-allround shoe

Waarvoor is een gipsschoen in te zetten?

Een gipsschoen maakt het dragen van loopgips comfortabel. De ultra lichte schoen met comfortabele pasvorm zorgt ervoor dat de voet ruimte krijgt wat het verlangt zonder dat je dit merkt. Daarnaast wordt de schoen over het gips getrokken waardoor het beschikt over een ‘extra beschermlaag.’ Daarbij kan je zelf bepalen in welke situaties het gebruikt wordt door het gemakkelijke aan- en uittrek systeem en de aanpasbaarheid. De gipsschoen wordt zowel ingezet bij loop- als bij voetblessures. Te denken aan zweepslag, een meniscusblessure of een kruisbandblessure.

Wat is een walker en wanneer heb ik deze nodig?

Een walker zorgt ervoor dat uw enkel/been in de juiste stand blijft staan. Uw arts adviseert u voor welke periode u een walker dient te gebruiken. De walker is bedoeld voor alle sta- en loopmomenten. Dit orthopedisch hulpmiddel stabiliseert en beschermt het onderbeen, de enkel en de voet. Een walker is bedoelt om bijvoorbeeld het douchen, oefeningen doen of het verzorgen van een eventuele wond gemakkelijker te maken.

Bij welke blessures is Darco te gebruiken?

Door het uitgebreide assortiment is Darco in te zetten voor veelvoorkomende blessures. Darco is zowel in te zetten bij loop-blessures, als bij voetblessures. Ook is Darco in te zetten bij veelvoorkomende klachten, zoals een hamstringblessure of een van de ander bovengenoemde blessures. Onderstaand treft u uitleg over Darco en de meest voorkomende blessures.

Ideaal in te zetten bij Hallux Valgus

Met de speciale Darco schoenen voor Hallux Valgus is het super eenvoudig om uw voorvoet zo goed mogelijk te ondersteunen. De speciale Darco Orthowedge-serie medische schoenen zorgen ervoor dat u niet meer op de voorkant van de voet rust wanneer u zit of staat. Deze schoen is speciaal gemaakt voor ofwel je linker of je rechter voet.

Darco en diabetes

Door het brede Darco-assortiment is het mogelijk om te kiezen voor de medische schoen Darco Relief Dual. Deze medische schoenen zorgen voor stabiliteit, schok- en drukverdelen na operaties aan de voet waardoor de voet sneller kan herstellen. Het is ook een schoen die helpt bij het laten herstellen van diabetes wonden. De schoen beschikt over een dubbele zool techniek en kan zowel links als rechts gedragen worden.

Is Darco in te zetten bij hamertenen?

Jazeker! De Darco Orthowedge-serie is het best geschikt om in te zetten bij de blessure hamertenen. Uit de serie Orthowedge is Pediatric is geschikt om in te zetten als voorvoet-ontlastende schoen bij kinderen, bij de postoperatieve behandeling van o.a. Hallux Valgus, hamertenen of andere voorvoetproblematiek. Verder kan de schoen ook ingezet worden bij de ontlasting van voorvoet ulcera. De schoen is specifiek ontwikkeld om de voorvoet te beschermen, door het merendeel van de druk van de voorvoet weg te halen gedurende de cyclus van het lopen.

Darco schoenen kopen? De Brace Specialist helpt u graag!

Wilt u Darco schoenen online bestellen? Dat kan bij de Brace Specialist! Wij beschikken over het volledige Darco assortiment. U kunt uw schoenen of walkers kopen met deskundig advies via onze webshop!