Wat zijn de meest voorkomende nekblessures?

De nek is de verbinding tussen het bovenlichaam en het hoofd. De nekwervels, spieren en andere verbindingen zorgen voor een stevige fixatie, maar laten tegelijkertijd ook mogelijkheden voor beweging over. Al deze factoren kunnen zorgen voor nekpijn. De meest voorkomende nekklachten zijn:

  • Whiplash
  • Artrose
  • Nekhernia
  • Stijve nek
  • Botontkalking 
nek klachten

Hoe voorkom je nekklachten?

Nekklachten kunnen voortkomen uit de kleinste bewegingen en ongemakken. Daarnaast kunnen nekklachten ontstaan door een verkeerde sporttechniek of verkeerd materiaal. Door er voor te zorgen dat deze materialen goed zijn kunt u al bepaalde nekklachten voorkomen. Ook is de houding een zeer belangrijk aspect bij nekklachten. Hierbij is het belangrijk om uw houding af te wisselen en niet te lang een bepaalde houding aan te houden. Dit kan zorgen voor nekklachten, die als u het geen rust geeft nog erger kunnen worden.

Welke Push brace is geschikt voor mijn blessure?

Een nekbrace is een effectief hulpmiddel om het herstelproces van de nek te versnellen en zo comfortabel mogelijk te maken. Zo ontspant een nekbrace of halskraag de spieren en wervels in de nek waardoor de pijn sneller afneemt. Daarnaast immobiliseert de nekbrace de nekwervels door extensie (strekking), rotatie en flexie (buiging) tijdens het bewegen te beperken. Hierdoor zullen de pijnklachten afnemen.

Wanneer is de Push Med Nekbrace geschikt?

De Push Med Nekbrace is ontworpen om een goede steun te bieden aan de halswervelkolom door een anatomische vorm en vormvast schuim wat leidt tot pijnvermindering. De Push Med Nekbrace beschikt ook over een uitneembaar onderdeel voor aanvullende ondersteuning. Het onderdeel geeft effectieve ondersteuning doordat deze steunt op het borstbeen en de kaken. Deze hoeft niet gebruikt te worden wanneer een lichtere steun gewenst is, zoals gedurende de nacht of bijvoorbeeld in het verloop van de behandeling.

Wanneer is de Push Care Nekbrace geschikt?

De Push Care Nekbrace is ontworpen om ondersteuning te bieden aan de halswervelkolom waardoor u minder pijn ervaart. Dit doet de brace door middel van de anatomische vorm en vormvast schuim. De nekbrace biedt functionele steun aan de hals en hoofd tussen kaak en sleutelbeen. De nekbrace is gemaakt van hoogwaardig en stevig schuim dat niet immobiliseert. Dankzij de anatomische vorm, afgeronde randen en ook de zachte, bovendien vocht transporterende voering, wordt het draagcomfort bevorderd. 

Hoe moet ik een nekbrace aanbrengen?

  1. Open de brace.
  2. De punt in het midden van de brace moet naar beneden wijzen
  3. Sluit het klittenband achterin de nek (let erop dat u de brace niet te strak aanbrengt).

Kan je slapen met een nekbrace?

Een nekbrace dient in de meeste gevallen gedragen te worden tijdens het slapen. Om die reden zijn de nekbraces zodanig ontworpen dat ze niet de in de weg zitten. De nekbraces in ons assortiment zijn gemaakt in een anatomische vorm en vormvast schuim. Tijdens het dragen van een nekbrace zult u wakker worden met minder pijnklachten en wordt het herstelproces versnelt. Hierdoor zult u hopelijk minder last hebben van slapeloze nachten.

Gratis deskundig advies van een fysiotherapeut

Voor de beste behandeling van uw klachten kunt u bij de brace specialist terecht voor deskundig advies. Wij helpen u met het kiezen van de juiste brace voor het desbetreffende probleem en geven u gratis advies over onze producten en het gebruik hiervan. Brace specialist maakt gebruik van een deskundig team van fysiotherapeuten en handtherapeuten en staan elke dag voor u klaar om persoonlijk advies aan te bieden.

Nekbrace kopen?

Als u de nekbrace heeft gevonden die u wilt hebben, bestel deze dan gemakkelijk in onze webshop. Mocht u nog vragen hebben over een product, of weet u niet goed welke nekbrace geschikt is voor u dan kunt u contact opnemen met de fysiotherapeuten van Brace-Specialist voor een passende brace.