Welke vingeroefeningen zijn effectief voor herstel?

Vingeroefeningen kunnen erg belangrijk zijn bij de revalidatie van een vinger die uit de kom is geschoten. Door vingeroefeningen uit te voeren wordt de vinger stabieler en bewegelijker. Zo wordt de kans op herhaling van de blessure ook kleiner. Wanneer er pijn ervaren wordt bij het uitoefenen van de oefeningen is het belangrijk dat er acuut mee gestopt wordt. Door een brace of tape aan te brengen wordt de pijn vaak verlicht tijdens het uitvoeren van de oefeningen.

Wanneer is het mogelijk om vingeroefeningen uit te voeren?

Het is belangrijk dat er rustig aan begonnen wordt met de vingeroefeningen bij een vinger die uit de kom is geschoten. Wanneer er te snel opgebouwd wordt, kan er een vertraagd herstelproces ontstaan. Er moet rustig aan begonnen worden, zodat de vinger weer kan wennen aan de belasting. Ook raden wij erg aan om een fysiotherapeut te bezoeken. Een fysiotherapeut kan u enorm helpen met het uitvoeren van de vingeroefeningen.

Welke vingeroefeningen helpen bij herstel?

Voor een vinger uit de kom zijn er verschillende oefeningen die zinvol kunnen zijn bij het herstel. Deze kunnen ingedeeld worden in een mate van belasting. Ten eerste de lichte belasting, deze kunnen uitgevoerd worden wanneer er begonnen worden met oefenen nadat de vinger uit de kom is geschoten. De middelmatige oefeningen kunnen uitgevoerd worden wanneer de vinger meer kracht laat zien en bewegelijker is. De zware oefeningen kunnen uitgevoerd wanneer u zich aan het einde bevindt van de revalidatie.

Lichte oefeningen

  1. Steek uw geblesseerde vinger naar voren.
  2. Maak rondjes met deze vinger, zodat deze los komt. (Dit mag geen pijn doen)

Middelmatige oefeningen

  1. Maak de vinger los met een squeeze egg of squeeze ball.

Zware oefeningen

  1. Maak uw vinger sterker met de handmaster plus.