Welk ondersteuningsniveau bij welke brace? 

De braces van Brace Specialist zijn onder te verdelen in verschillende categorieën. Per ondersteuningsniveau verschilt de ernst van de blessure. Ook de geboden compressie, mate van stabilisatie of immobilisatie verschilt per brace en blessure. Om voor u de keuze van de juiste brace voor uw situatie te kiezen, hebben wij de ondersteuningsniveau extra uitgelegd. In de filters van de webshop kunt u uw gewenste niveau instellen. Op deze pagina wordt uitgelegd wat de ondersteuningsniveaus betekenen.

Ondersteuningsniveau 1

Binnen ondersteuningsniveau 1 vallen braces die geschikt zijn voor lichte blessures, dit zijn ook wel basis braces, omdat deze het standaard niveau ondersteuning en-/of bescherming kunnen bieden. Deze braces hebben een korte draagperiode en zijn vaak minder krachtig. Niveau-1-braces bieden basisbescherming aan de aangedane lichaamsdelen. 

Ondersteuningsniveau 2

Met ondersteuningsniveau 2 schaft u een brace aan voor blessures met een middelmatige ernst. De brace wordt voor een minder lange herstelperiode aangeschaft. Daarnaast biedt de brace een milde compressie of milde vorm van pijnverlichting. 

Ondersteuningsniveau 3 

Met een brace uit de derde en laatste catoegrie wordt een bracr bedoeld die geschikt is bij zwaar (of chronisch) letsel. Deze blessure houden lange tijd aan en vragen om een specifieke behandeling. Braces uit deze categorie bieden maximale compressie, immobilisatie of stabilisatie. Daarnaast is de brace, vanwege het lange gebruik, zeer comfortabel in gebruik.

Zo gebruikt u de filters voor het ondersteuningsniveaus

U kunt door te klikken op het gewenste niveau de braces inzien die passen bij het aangeklikte niveau. Binnen deze niveaus kunt u uw eigen selectie maken om de keuze voor uw ideale brace gemakkelijker te maken. Dit kunt u doen door te filteren op categorieën aan de zijkant van de webpagina. Voor meer informatie over de ondersteuningsniveaus kunt u altijd contact opnemen met één van onze specialisten. Zij helpen u graag met het zoeken naar de geschikte brace voor uw situatie.