Koop een patellabrace mét deskundig advies

Heeft u klachten en denkt u dat een patellabrace deze klachten wegneemt? Bijvoorbeeld bij een Runners Knee of Jumpers Knee. Ontdek onze braces!

Wat zijn de meest voorkomende patellablessures?

De mogelijke oorzaken van een patellablessure zijn zeer divers. Slechte sportschoenen, aangeboren afwijkingen, slechte trainingsopbouw (warming-up), veel springen, harde (niet verende) sportondergrond zijn enkele van de vele mogelijke oorzaken die kunnen leiden tot een patellablessure. Daarnaast zijn er ook veel voorkomende blessures in het kniegewricht bij de patella, namelijk:

Patellablessure

Wat is het verschil tussen een patellabrace en kniebrace?

Bij een kniebrace heb je veel verschillende soorten, met elk een verschillend doel. Een knieblessure is ook één van de meeste voorkomende sportblessures in Nederland. Een kniebrace biedt ondersteuning aan het kniegewricht, helpt slijtage tegen te gaan en beschermt de knie tegen instabiliteit. Dit is vooral voor blessures als een kruisband- of meniscusblessure. Een patellabrace zorgt er juist weer voor dat de voorkant van de knie (patella) beschermt wordt, echter is er nog veel ruimte voor beweging mogelijk. Daarom is een patellabrace ook voor lichtere klachten dan een kniebrace.

Met welke patellabrace kan ik het beste sporten?

Voor tijdens het sporten raden we u aan om de Push Sports Patellabrace of Bioskin Baby Tendon Strap te gebruiken. Deze oefenen beide druk uit op de kniepees en ondersteunt de knieschijf op effectieve wijze. De brace zorgt bij elke stap voor een opbouwende druk op de kniepees. Dit geeft een goede dosering van de druk. Als u een patellabrace nodig heeft voor algemene klachten in de patellapees, dan raden we u aan om de Push Med Patellabrace te gebruiken.

Hoe moet ik een sportbrace gebruiken?

Alleen bij eerste keer gebruik Patellabrace: verwijder de beschermfolie van de pelotte.

1. Buig het been. Plaats de patellabrace nét onder de knieschijf op de kniepees, waarbij de knieschijf in de uitsparing valt.


2. Houd met één hand de pelotte vast en trek met de vrije hand de brace rond het been.


3. Sluit het klittenband zo strak mogelijk, zonder dat het afknelt. Als de band hierbij niet op de lusklittenband sluit, verstel dan de andere sluiting van de band.

Hoelang moet ik een patellabrace dragen?

Er zijn geen harde regels die aangeven hoelang en wanneer een brace gedragen moet worden. Hoe lang u de patellabrace moet dragen, hangt volledig af van welke klacht u heeft aan de knie. U kunt bijvoorbeeld een chronische klacht hebben of een tijdelijke klacht. Daarnaast is het ook belangrijk met welke intensiteit u de pols dagelijks belast. Voor een gepaste oplossing voor uw klacht adviseren wij u daarom graag persoonlijk via de fysiotherapeuten die actief zijn bij de Brace-Specialist.

Het aanmeten van de patellabrace

De patellabrace van Push Sports, Bioskin en Push zijn universeel en verkrijgbaar in maar één maat voor zowel het linker- als het rechterbeen. U hoeft dus geen omtrek van uw knie op te meten. Daarnaast is de patellabrace voor elke leeftijd geschikt om te gebruiken. De patellabrace is volledig instelbaar naarmate u pijn ervaart en wanneer u het comfortabel vindt zitten.

Patellabrace kopen?

Als u de patellabrace heeft gevonden die u wilt hebben, bestel deze dan gemakkelijk in onze webshop. Bij ons kunt u niet alleen een patellabrace kopen maar wij bieden ook advies, tips en oefeningen om uw gewrichten sterker te maken. Mocht u nog vragen hebben over een product, of twijfelt u welke patellabrace geschikt is voor u dan kunt u contact opnemen met de fysiotherapeuten van de Brace-Specialist voor een passende brace.