Quadricepsruptuur

Heeft u een vraag over een quadricepsruptuur? Twijfel dan niet en neem direct contact op met onze klantenservice. Onze fysiotherapeuten geven u de perfecte raad over de aanschaf van een bovenbeenbrace.

43.95
Merk: Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina

Quadricepsruptuur

Bij een quadricepspeesruptuur is er een pees in het bovenbeen gescheurd. Deze scheurt meestal bij sporters die plotseling hun bovenbeenspieren belasten. Bijvoorbeeld bij springen of neerkomen. Wanneer dit gebeurt hoor je een knappend gevoel in je knie. Wanneer deze pees volledig gescheurd is, moet er een operatie plaatsvinden. Bij het revalideren van een quadricepspees ruptuur, kan het fijn zijn om een BioSkin bovenbeenbrace Thighskin with Cinch Strap aan te schaffen. 

Revalidatie

Het eerste wat gedaan moet worden als er een zweepslag plaats vindt, is de geblesseerde plek koelen. Wanneer er na een dag nog niet gelopen kan worden, is het belangrijk om het been hoog te houden. Om pijn te voorkomen kan het ook slim zijn om krukken aan te schaffen. Je moet er goed op letten dat je niet te snel begint met de geblesseerde plek te belasten, zo kan er namelijk een grotere scheur ontstaan. Een kuitbrace zorgt voor een goede compressie, waardoor de revalidatie voorspoedig verloopt.

Lorem ipsum dolor sit amet...