Koop een schouderbrace mét deskundig advies

Heeft u klachten en denkt u dat een schouderbrace deze klachten wegneemt? Bijvoorbeeld een peesontsteking of luxatie in de schouder. Ontdek onze braces!

Wat zijn de meest voorkomende schouderblessures?

Het schoudergewricht is een zeer complex gewricht met grote bewegingsmogelijkheden en leeftijd speelt een belangrijke rol bij blessures. Op een latere leeftijd zijn het vooral de pezen die gaan irriteren en het kraakbeen wat in hoeveelheid afneemt. Op een jonge leeftijd zijn dit vooral klachten als gevolg van sportbeoefening. Er zijn veel soorten schouderblessures, echter komen deze het meeste voor:

  • Peesontsteking in de schouder (Rotator Cuff)
  • Schouder luxatie
  • Slijmbeursontsteking
  • Labrumscheur
  • Frozen shoulder
  • Artrose
  • Schouder Impingement
schouderklachten

Hoe voorkom je schouderklachten?

Het belangrijkste is om te luisteren naar uw lichaam, als u last heeft na activiteiten of inspanningen negeer dit dan niet. Maak een afspraak met uw fysiotherapeut zodat de klachten niet toenemen. Daarnaast is het belangrijk om een goede warming up te doen en rustig aan te beginnen met sporten. Ook in het dagelijks leven moet u opletten, denk hierbij aan veilig tillen, goede houding en comfortabel werken. 

Helpt een schouderbrace tegen mijn klachten?

Het dragen van een schouderbrace heeft veel voordelen die u helpen bij het herstellen van schouderklachten. Zo draagt de brace bij aan de stabiliteit van het gewricht, verlicht het de belasting van de spieren in het schoudergewricht en bevordert het herstel van de banden. Dit zorgt ervoor dat de spieren die overbelast zijn minder zwaar belast worden en dus sneller kunnen herstellen.

Hoe moet ik een schouderbrace gebruiken?

Voor de Push Med Schouderbrace is het belangrijk om de volgende stappen te volgen zodat de brace optimaal resultaat levert. 

  1. Fixeer de bovenarmband tussen de arm en de borst en schuif uw hand in de ondersteuning.
  2. Sluit vervolgens de bovenarmband en trek de lus van de borstband achter uw door.
  3. Sluit vervolgens de borstband, trek de band door het lusje van de polsband en sluit ten slotte de polsband.

Schouderbrace voor dames

De schouderbraces van Brace-specialist kunnen worden gedragen door zowel mannen als vrouwen. Het ontwerp en de pasvorm van de braces is zodanig ontwikkelt dat zowel mannen als vrouwen de braces probleemloos kunnen dragen. De schouderbraces komen in verschillende maten die bij iedereen passen, deze maten kunt u vinden in de maattabel.

Kan je slapen met een schouderbrace?

Ja, u kunt met een schouderbrace te slapen. Wanneer u zware schouderklachten heeft wordt dit u ook aangeraden. Echter kan het bed uitstappen moeilijk zijn. Jezelf rechtdagen uit bed is moeilijk met één arm. Buik- en rugspieren worden hier dan ook extra op de proef gesteld. Ook kan het afduwen met de goede arm toch pijn veroorzaken in de schouder of het schouderblad.

Hoelang moet ik een schouderbrace dragen?

Een schouderbrace kunt u talrijke malen gebruiken en wassen, echter slijt deze natuurlijk wel. De levensduur wordt dan ook bepaald door hoe goed de brace onderhouden wordt. Daarnaast hangt de duur volledig af van welke klacht u heeft aan de schouder. U kunt bijvoorbeeld een chronische klacht hebben of een tijdelijke klacht en zult dan ook de brace met meer regelmaat dragen.

Schouderbrace kopen?

Als u de schouderbrace heeft gevonden die u wilt hebben, bestel deze dan gemakkelijk in onze webshop. Mocht u nog vragen hebben over een product, of weet u niet goed welke schouderbrace geschikt is voor u dan kunt u contact opnemen met de fysiotherapeuten van Brace-Specialist voor een passende brace.

[/row]