BioSkin-enkelbrace-STO
AANRADER!
Enkelbrace-STO

Wat zijn de meest voorkomende sportblessures?

Veel mensen sporten. Sporten is namelijk hartstikke gezond voor het lichaam en de geest, echter kan het ook zo zijn dat je een sportblessure oploopt. Dit kan beperkte schade zijn waar je snel vanaf bent, echter kan dit ook een langdurige blessure worden waar je veel last van hebt. De meest voorkomende sportblessures zijn:

sportende dame

Wat zijn de mogelijke oorzaken van uw sportblessure?

Een sportblessure kan op verschillende manieren ontstaan. Hierbij kun je denken aan het gebruik van verkeerde materialen, onjuiste trainingsopbouw, het overbelasten van de spieren of onverwachte bewegingen. Een pees of spier kan net te ver uitrekken of scheuren, een bot kan breken en een gewricht kan te veel belasting ervaren. Echter heeft een sportblessure bijna altijd een onderliggende oorzaak zoals een verkeerde houding of overgewicht.

Welke sportbrace is geschikt voor mijn blessure?

Om voorzichtig terug te komen van een sportblessure, is het verstandig om te beginnen met het dragen van een sportbrace tijdens het sporten. Dit zorgt ervoor dat de blessure ondersteunt wordt bij het belasten en het voorkomen van het erger maken van de blessure. De Brace-Specialist maakt voor het gebruik van een brace tijdens het sporten gebruik van de twee merken Bioskin en Push Sports.

Kan ik met een enkelbrace voetballen?

Als je een enkelblessure hebt gehad of terugkerend enkelletsel kunt u blijven voetballen door het gebruik van een enkelbrace. Voor tijdens het voetballen is de Push Sports enkelbrace Kicx de perfecte sportbrace die meer stabiliteit geeft aan de enkel en perfecte compressie biedt waardoor de brace erg comfortabel zit. De brace is elastisch op een aantal banden na die op de buitenkant van de enkel zitten. De sportbrace is erg aan te raden wanneer u weer wilt beginnen met trainen en minder risico wilt nemen met uw enkel.

Welke enkelbrace kan ik gebruiken tijdens het sporten na enkelletsel?

Blessures komen vaak voor in de enkel. Wanneer je veel loopt, is het belangrijk om met de juiste enkelbrace te sporten, bijvoorbeeld tijdens hardlopen. Voor deze problemen is de Push Sports Enkelbrace 8 of de Bioskin Trilok de perfecte oplossing! Het gaat dan om een moderne brace die licht van gewicht is en veel bewegingsvrijheid geeft. Bij lichte klachten kunt u gebruik maken van de Bioskin Standard Skin. Deze sluit perfect aan op de voet en is zeer gemakkelijk in gebruik.

Welke kniebrace is geschikt om weer te gaan sporten na een kruisband of meniscus blesssure?

Een kruisband- en meniscusblessure is altijd een ingewikkelde blessure, wat op een zorgvuldige manier behandelt moet worden. De Push Sports Kniebrace is hiervoor de juiste brace. De kniebrace biedt de juiste balans tussen ondersteuning en stabiliteit, en genoeg bewegelijkheid. Een andere kniebrace die geschikt is voor tijdens het sporten is de zijn de kniebraces van Bioskin. Hierbij moet u in contact met uw fysiotherapeut bepalen of u kiest voor een open of gesloten patella.

Een polsbrace of polsversteviger tijdens het sporten ?

Een Push Sports polsversteviger is speciaal gemaakt voor lichte polsklachten en voelt meer aan als een band dat om uw pols is gewikkeld. Dit zorgt voor een hoge bewegelijkheid in het polsgewricht maar genoeg ondersteuning voor lichte klachten. Een Push Sports polsbrace of een Bioskin Polsbrace PD3 daarentegen zijn gemaakt van sterker materiaal wat ervoor moet zorgen dat de pols juist minder bewegingen kan maken. Deze braces bieden een hogere ondersteuning voor wat zwaarder letsel.

Welke elleboogbrace is geschikt voor het sporten met een tennisarm?

Een tenniselleboog of tennisarm is de meest voorkomende aandoening van de elleboog. Wanneer u weer wilt sporten wordt aangeraden om een brace te dragen, om te voorkomen dat de blessure terug blijft komen. De Push Sports Elleboogbrace en de Bioskin Tennisarm Brace zijn hiervoor de perfecte braces om mee te sporten. Het materiaal is dun, ademend en daarnaast ook erg sterk. Daarnaast bieden de braces compressie die zorgt voor het verhogen van de bloedsomloop waardoor de ontsteking in het gebied verminderd.

Kan ik met een rugbrace sporten?

Veel sporters ervaren rugklachten, tijdens maar ook na het sporten. Hiervoor kan het gebruik van een rugbrace pijnstillend zijn en kan het uw houding verbeteren. De Bioskin Rugbrace Standaard is ontworpen om de rug een aanpasbare ondersteuning en daarnaast ook compressie te bieden. Wanneer u specifiek last heeft van uw onderrug, adviseren wij u om de Bioskin Rugbrace Vector te gebruiken. Dit is een snelle oplossing waardoor u uw actieve levensstijl gemakkelijk op kunt pakken.

Welke duimbrace is geschikt voor het sporten met duimklachten?

De duim speelt een enorme belangrijke rol in de ontwikkeling van een mens en is het meest gebruikte onderdeel van de hand. Daarom is het belangrijk om deze blessure zorgvuldig te behandelen, zodat u geen chronische pijnklachten ervaart aan het duimgewricht. Hiervoor zijn de Bioskin Thumb Spica of de Push Sports Duimbrace de perfecte duimraces die uw duim ondersteunen en beschermen. Het MCP-1 gewricht in uw duim wordt gestabiliseerd zonder enige vorm van bewegingsvrijheid weg te geven. Hierdoor zijn deze twee braces ideaal voor sportief gebruik.

Welke patellbrace helpt mij tijdens het sporten met een jumpers- of runnersknee?

Een patellabrace zorgt ervoor dat de voorkant van de knie (patella) beschermt wordt, echter is er nog veel ruimte voor beweging mogelijk in tegenstelling tot een kniebrace. Daarom is een patellabrace ook voor lichtere klachten dan een kniebrace. Echter bij een Runners Knee en en Jumpers Knee kan een patellabrace de perfecte oplossing zijn. De Bioskin Q Baby Tendon Strap en de Push Sports Patellabrace bieden de juiste mate ondersteuning aan voor deze blessures waardoor u zonder klachten kunt blijven sporten.

Gratis deskundig advies van een fysiotherapeut

Voor de beste behandeling van uw klachten kunt u bij de brace specialist terecht voor deskundig advies. Wij helpen u met het kiezen van de juiste brace voor het desbetreffende probleem en geven u gratis advies over onze producten en het gebruik hiervan. Brace specialist maakt gebruik van een deskundig team van fysiotherapeuten en handtherapeuten en staan elke dag voor u klaar om persoonlijk advies aan te bieden.

Sportbrace kopen?

Als u de sportbrace heeft gevonden die u wilt hebben, bestel deze dan gemakkelijk in onze webshop. Mocht u nog vragen hebben over een product, of weet u niet goed welke sportbrace geschikt is voor u dan kunt u contact opnemen met de fysiotherapeuten van Brace-Specialist voor een passende brace.