Badminton braces kopen mét deskundig advies

Badminton is geen contactsport, hierdoor komen blessures relatief minder voor. Toch zijn er een aantal blessures die regelmatig voorkomen tijdens het spelen van badminton. Onze specialisten hebben een aantal braces voor u uitgezocht bij de meestvoorkomende blessures tijdens badminton.

AANRADER!
Pro-orthic-hielspoor-sok-nachtspalk-lifestyle
GRATIS VERZENDING
AANRADER!
TFCC brace Pro Orthic paar
15.95
Merk:

Wat is een enkeldistorsie? (enkelverstuiking)

Een enkeldistorsie (enkelverstuiking) is de meest voorkomende blessure bij de sport badminton. Bij een enkeldistorsie keert de enkel naar binnen. Dit zorgt ervoor dat de gewrichtsbanden aan de buitenkant van de enkel beschadigen. Ook komt het voor dat de enkelbanden volledig scheuren. De meeste enkelverstuikingen herstellen zonder het toepassen van een operatie. Bij een zware verstuiking kan het herstelproces tussen de 3 – 6 maanden duren.

enkel verzwikking uitgelegd

Wat zijn de meestvoorkomende blessures tijdens badminton?

De meest voorkomende blessures bij badminton zijn verdeeld over het gehele lichaam. Deze blessures komen voort uit overbelasting van de spieren. Een verstuikte enkel is de meest voorkomende blessure bij badminton. Dit komt door een te snelle, ongecontroleerde beweging met de voet. Andere blessures die vaak voorbijkomen bij badminton zijn:

  • Achillespeesontsteking
  • Jumper knee
  • Verrekking van de hamstring
  • Overbelaste schouder
  • TFCC, door overbelasting van de pols 
  • Tennis- en golfersarm 
  • Faciitis plantaris

Bijbehorende oefeningen bij een badminton blessure

Een goed herstel van is zeer groot belang voor iedereen. Ook bij bovengenoemde blessures is een goede behandeling en herstel uitermate belangrijk. Onderstaand treft u verschillende oefeningen die kunnen helpen bij het herstel van uw blessure. Deze oefeningen zijn speciaal samengesteld door onze specialist.

Hoe ontstaat een verstuikte enkel tijdens badminton?

Een enkelverstuiking ontstaat tijdens badminton doordat er een verkeerde stap gezet wordt. De voet richt zich dan naar binnnen, waardoor de enkelbanden oprekken of zelfs kunnen gaan scheuren. Deze blessure komt het meest voor bij badminton omdat er veel gelopen wordt tijdens een badmintonwedstrijd. 

Achillespeesontsteking bij badminton 

Een achillespeesontsteking ontstaat bij badminton, doordat er veel dezelfde beweging gemaakt wordt. Dit gaat bijvoorbeeld om hardlopen en springen. Ook kan het zijn dat de druk in de spotschoen te hoog is. Daarnaast kunnen ook andere factoren binnen het lichaam, zoals een lengte verschil in benen een rol spelen in de kans op achillespeesontsteking. Achillespeesontsteking is te merken aan druk op de voet, een pijnlijk gevoel, roodheid en/of een knipperend geluid bij aanraking van de geblesseerde pees. Soms kan er een zwelling zichtbaar zijn.  

Jumper knee door het spelen van badminton 

Jumper knee (ook wel springersknie) ontstaat omdat er veel druk om te staan op de bovenbenen, door het springen tijdens badminton. Dit komt omdat er steeds korte tijd veel druk komt te staan op de spieren aan de voorzijde van het bovenbeen. Ook het niet-flexibel zijn van de hamstrings en bovenbeenspieren kan een oorzaak zijn. Bovendien kunnen ook X-benen en O-benen bijdragen aan de Jumper knee. Naast sporten kan ook lichaamsgewicht of verkorting van de spieren een Jumper knee veroorzaken. Een Jumper knee is te merken aan pijn en gevoeligheid rondom de pees en stijfheid van de spieren.