Golfbraces kopen mét deskundig advies

Golf is geen intensieve sport, daarom vallen de blessuregevallen mee. Echter kan er ook bij golf sprake zijn van blessures. Om u goed te helpen met de aanschaf van een brace die past bij uw herstel hebben onze specialisten een aantal producten samengesteld die geschikt zijn bij het herstel van golfersblessures.

46.95
Merk: Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina
40.95
Merk: Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina
72.95
Merk: Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina

Wat is een golferselleboog?

Een golferselleboog is een peesontsteking. Klachten ontstaan hierbij op de plaats waar de pezen van de buigspieren van de pols samenkomen en zich vasthechten aan het bot van de bovenarm. De pijn wordt veelal aan de binnenkant van elleboog ervaren.

Vaak hebben mensen niet door dat ze last hebben van een golfers elleboog. Dit kan leiden to chronische klachten. Het oprijd inzetten van een brace kan de klachten verminderen

Golferselleboog uitleg

Wat zijn de meestvoorkomende blessures tijdens golf?

De meeste blessures tijdens he uitoefenen van de sport golf komen voort uit het overbelasten van de spieren en gewrichten. Een golfblessure is geen acuut letstel, omdat het in de meeste gevallen pas later ontstaat. Doordat er veelvuldig druk wordt uitgeoefend op bepaalde pezen of spieren in de arm, pols of rug. De meestvoorkomende blessures tijdens golf zijn de golferselleboog, overbelasting van een pees, lage rugklachten of overbelasting van de kine of heup.

Knieblessure

Elleboogblessure

Polsblessure

Bijbehorende oefeningen bij een golfblessure

Zo snel en zo goed mogelijk herstellen van een blessure, dat wil toch iedereen? Hierom hebben onze specialisten een aantal oefeningen samengesteld om te ondersteunen tijdens de herstelperiode van een golfblessure. Bekijk onderstaande oefeningen en ontdek oefeningen voor de knie, de enkel en de pols.

Knieoefeningen

Elleboogoefeningen

Polsoefeningen

Hoe ontstaat overbelasting van een pees tijdens golf?

Een overbelaste pees kan tijdens golf ontstaan doordat er druk komt te staan op de pezen of de kokers waarin de pezen zich bevinden. Dit zorgt voor een gevoelig of geïrriteerd gevoel aan de pols. Deze blessure is te behandelen door tijdelijk een brace te dragen. In een ergere situatie, met een vergevorderde peesontsteking kan een operatie de oplossing zijn voor het verhelpen van deze blessure.

Lage rugklachten bij golf

Lage rugklachten kunnen ontstaan vanwege de houding tijdens het beoefen van de golfsport. Een goede gebogen houding is van belang om goed de bal te kunnen slaan. Deze lage rugklachten. De meeste mensen die lage rugpijn krijgen door het spelen van golf, krijgen te maken met een zogenaamde ruggengraat hoek. Dit houdt in dat bij de backswing de ruggengraat draait en zich uitstrekt aan het einde (bovenkant) van de backswing, in plaats van in een gebogen positie te blijven.

Overbelasting van de knie of heup tijdens golf

De overbelasting van de knie of heup tijdens het golfen kan ontstaan vanwege de druk die wordt uitgeoefend op deze gedeeltes van het lichaam. In sommige gevallen komt het voor dat deze klachten niet ontstaan zijn door het golfen, maar de klachten kunnen wel door het golfen of de ‘swing’, de beweging tijdens het golfen, invloed hebben. Deze problemen zijn op te lossen door het trainen van de spieren in de heup of knie. Voor het herstel van deze blessure kan gekozen worden voor het tijdelijk dragen van een kniebrace.