Algemeen gebruik of sportief gebruik?

Het productassortiment van de brace specialist wordt gekenmerkt door de onderverdeling tussen ‘algemeen gebruik’ en ‘sportief gebruik.’ De braces worden bij de juiste productcategorie geplaatst zodat de keuze voor u een stuk gemakkelijker wordt gemaakt. Echter is de hoofdvraag, wanneer vallen producten onder algemeen gebruik en in welke gevallen gaat het over sportief gebruik? Daar geven deze pagina’s meer informatie van.

Wat verstaan we onder sportief gebruik?

Onder sportief gebruik vallen personen die ondersteuning nodig hebben wanneer zij te maken krijgen met sportblessures. Hieronder vallen verschillende sporten met daarin verschil in sportblessures en hoe ernstig deze is. De sportblessure in combinatie met de pijngraad bepaalt welke brace van toepassing is. Bij een aantal sporten komen sportblessures het meest voor.

Deze sporten zijn onder andere:

  • Voetbal
  • Hockey
  • Hardlopen
  • Volleybal
  • Basketbal
  • Vechtsporten
  • Fitness
sportief gebruik

Braces kunnen preventief (bijvoorbeeld bij verhoogd blessure risico) of in de acute fase (bijvoorbeeld onverwachte sportblessure) worden ingezet. Deze hulpmiddelen kunnen de juiste oplossing zijn om de pijn te verzachten en de gewenste ondersteuning te bieden. Dit kan het herstelproces van de sportblessure versnellen en bepaalde handelingen in het aangedane gewricht versoepelen.

Welke braces bieden hulp bij sportblessures?

Bent u op zoek naar hulpmiddelen die de gewenste ondersteuning bieden bij uw sportblessure? Dan bent u bij de Brace Specialist op het juiste adres! Wij bieden diverse braces aan die uw sportblessure voorzien van ondersteuning en pijnvermindering. Onder andere de A-merken Bioskin en Push staan hier centraal. Braces van deze merken zijn van hoogstaande kwaliteit, gemaakt van de beste materialen. Ze bieden ondersteuning, bescherming en gewenste stabiliteit aan het gewricht. Dit resulteert in een versneld herstelproces. Kort samengevat, voor iedere klacht, de juiste oplossing.