Tennisarm

Braces voor tennisarm

De tenniselleboog, ook wel epicondylitis lateralis genoemd, is een blessure aan de buitenkant van de elleboog. De blessure komt vaak voor bij tennis, maar het komt bij vele andere bewegingen ook voor, namelijk bij alle handelingen waarbij een combinatie plaatsvindt van een knijpbeweging van de hand en een draaibeweging van de arm. De tenniselleboog kan veroorzaakt worden doordat de strekspieren van de pols en de hand overmatig gebruikt worden en daardoor een ontsteking ontstaan is. De BioSkin tennisarm brace is een behandeling die er voor zorgt dat de bloedsomloop verhoogt en daardoor de ontsteking verminderd. Ook geeft de brace veel ondersteuning aan de elleboog. Dit zorgt ervoor dat de blessure niet verergerd, maar sneller over zal gaan.

Wat is een tennisarm?

Bij een tennisarm is de buitenste elleboogknobbel geïrriteerd geraakt. Hier zitten de onderarmspieren aan de elleboog vast. Dit raakt geïrriteerd omdat er te vaak dezelfde beweging gemaakt wordt door de arm. Dit kan dan gaan irriteren op een gegeven moment. De blessure heet een tennisarm, maar het komt niet alleen bij tennis voor, maar ook bij alle andere bewegingen die u te vaak maakt. Dit kunnen dus ook alledaagse dingen zijn zoals het te vaak optillen van een bepaald product. Dan wordt een namelijk te vaak dezelfde beweging gemaakt en dan ontstaat er overbelasting.

Een andere oorzaak kan zijn dat de warming-up niet goed is uitgevoerd en dat de arm opeens zwaar belastende bewegingen uit moet voeren. Dan ontstaan er kleine scheurtjes in de pezen waarmee de spieren aan de onderarm vastzitten. Een tennisarm komt het meest voor bij mensen tussen de 40 en 50 jaar. Een tennisarm is te herkennen wanneer het pijn doet als de hand dichtgeknepen wordt, de pols naar achter gebogen wordt of wanneer de onderarm naar buiten gedraaid wordt. Het kan ook pijn doen wanneer er op de elleboogknobbel gedrukt wordt.

Tennisarm behandeling

Er zijn niet echt manieren om het herstel van een tennisarm te versnellen. Er kunnen wel oefeningen uitgevoerd worden voor de arm. Dit voorkomt dat de arm stijf wordt. Ook is het belangrijk dat u bepaalde bewegingen die pijn geven aan de arm niet te vaak uitvoert. Of als een bepaalde beweging veel pijn doet probeer het dan op een andere manier te doen. Ook een brace kan helpen, dit geeft namelijk ondersteuning aan de tennisarm en zorgt ervoor dat de tennisarm minder snel overbelast wordt. Daarnaast zou er ook tape aangebracht kunnen worden aan de arm. Dit geeft ook stevigheid.

Brace voor tennisarm 

Een brace geeft over het algemeen veel stevigheid aan de plek die geblesseerd is. Meestal zorgt een brace ook voor verhoging van de bloedsomloop op de geblesseerde plek, waardoor de ontsteking sneller weg zal gaan en de pijn ook. Er zijn natuurlijk ook braces gemaakt voor de tennisarm.

BioSkin Tennisarm Brace
De BioSkin tennisarm brace zorgt ervoor dat de bloedsomloop omhoog zal gaan, dit zorgt voor vermindering van de ontsteking. Dat komt omdat de brace compressie geeft aan de elleboog. In de brace zit een elastische riem verwerkt, die je vast kan maken aan de arm. Deze zorgt voor extra ondersteuning en extra gerichte compressie aan de elleboog. Ook zit er een siliconen pad op de brace verwerkt, deze moet aan de buitenkant van de arm gedragen worden. De pad zorgt voor extra gerichte compressie op de geblesseerde plek, zo zal de blessure dus sneller over gaan.

Tennisarm tapen

Ook Tmax Kinesiotape kan helpen bij de revalidatie van een knieblessure. Deze tape geeft enorm goede ondersteuning aan de knie. Het is een enorm goede kwaliteit tape en zorgt er ook voor dat de knieblessure sneller over zal gaan. De tape is 96% van katoen gemaakt, dit zorgt voor een goede bloedcirculatie. Wanneer de tape op de goede plaats geplakt wordt zal zowel de zwelling als de pijn afnemen.

De elasticiteit van de tape is maar liefst 160% en de medische acryl lijm zorgt ervoor dat de huid ook lucht krijgt. Dit zorgt er ook voor dat er geen uitslag of irritatie ontstaat op de huid. De Tmax kinesiotape is waterbestendig, dit zorgt er ook voor dat u gewoon kan zwemmen of onder de douche kan staan.

Oefeningen voor tennisarm

Tennisarm oefeningen kunnen erg belangrijk zijn tijdens de revalidatie van een tennisarm. Vooral de rekkingsoefeningen kunnen erg zinvol zijn om te doen. Zo komen de spieren in de arm namelijk los. Spier oefeningen kunnen ook erg belangrijk doen voor de onderhoud van de spieren en om de spieren sterker te maken, want hoe sterker de spieren zijn, hoe kleiner de kans  op een blessure. Hieronder staan een aantal erg effectieve oefeningen uitgelegd. Pas op dat je de elleboog niet verder overbelast tijdens de oefeningen. Wanneer je de oefeningen te zwaar of te vaak doet kan dit zorgen tot een vertraagd herstelproces.