Intro turnen

Turnen is een sport die op verschillende manier gedaan kan worden. Voorbeelden daarvan zijn op een balk, op een trampoline, aan de rekstok of op een mat. Turners kunnen hard vallen, wat kan zorgen voor breuken in het lichaam. Of te vaak een oefening herhalen wat kan zorgen voor een overbelastende blessure.

Turn blessures

Rug

Overbelasting rug

Enkel 

Gescheurde enkelband

Pols

Gebroken pols

Overbelasting pols

Meer weten over turn blessures

Basketbalveld

Een basketbalveld is 15 bij 28 meter. Er hangen aan beide kanten 2 basketbalborden met een ring eraan. Daar moet de bal in gegooid worden. Deze ring hangt ongeveer 3 meter hoog. Als er in deze basketbalring wordt gegooid krijgt het team 2 punten. Er zijn ook 3 punten te halen, dit is als er achter de 3 puntenlijn gescoord wordt. Er wordt 1 punt behaald als er met een vrije worp wordt gescoord. De basketbal waarmee gespeeld wordt is erg groot en zwaar. Dit veroorzaakt wel veel blessures. Hierdoor kan bijvoorbeeld de duim naar achter klappen of verrekken. Als de speler dan weer gaat basketballen is de Push Sports Duimbrace erg goed voor de bevordering van de genezing.

Basketbalkleding

De basketbalkleding is een hemd met een broekje die tot de knieën komt. Op het basketbalhemd staat meestal een nummer voor of achter op het shirt met de achternaam. Elke speler heeft een eigen nummer. De zolen van basketbalschoenen worden meestal gemaakt van rubber, dit zorgt ervoor dat de basketbalspelers niet uitglijden. Een goede basketbalschoen is enorm belangrijk, omdat een enkelverzwikking een veel voorkomende blessure is bij basketbal. Voor het herstel van een enkelzwikking is het aan te raden om een Enkelbrace Kicx te gebruiken als er weer getraind wordt.

knieblessure

Een blessure die vaak voorkomt bij basketballers is een knieblessure. Door de sprong die ze moeten maken, zwikt de knie van de basketballers om. Dit kan zorgen voor een gescheurde kruisband of gescheurde meniscus. Wanneer dit gebeurt, kan het zinvol zijn om een Push Sports Kniebrace aan te schaffen.