Koop een veterbrace mét deskundig advies

Heeft u klachten en denkt u dat een veterbrace deze klachten wegneemt? Bijvoorbeeld een gescheurde enkelband of verstuikte enkel. Ontdek onze braces!

Wat zijn de meest voorkomende enkelblessures?

Een veelvoorkomende blessure die mensen ervaren is een enkelblessure. Dit komt natuurlijk doordat het enkelgewricht vaak wordt belast met sporten als voetbal en hardlopen. Een enkelblessure kan geleidelijk aan ontstaan maar ontstaat meestal bij een trauma, bijvoorbeeld door een val of het verkeerd neerzetten van de voet. De veterbrace voor een enkel is dan ook geschikt om te gebruiken bij de volgende blessures:

Enkelblessure-voetbal

Wat is het verschil tussen een veterbrace en een ‘normale’ enkelbrace?

Een enkelbrace wordt gebruikt als na een enkelverzwikking om de enkel rust te geven. ook wordt de enkelbrace gebruikt voor het voorkomen van een nieuwe verzwikking of letsel. De versteviging komt in de vorm van een elastische band. Echter is er een verschil met veterbrace en een enkelbrace. Het verschilt per brace wat het draagomfort van de brace is en hoe deze functie gebruikt wordt. Daarnaast is de veterbrace zelf in te stellen hoeveel compressie u nodig heeft voor de optimale bescherming voor uw enkel. De veterbrace is stijver en geeft hierdoor meer stabiliteit dan een normale (compressie) brace. 

Wat zijn de voordelen van een veterbrace?

Er zijn verschillende voordelen om een veterbrace te gebruiken voor uw blessure. Door het vetersysteem en de bovenriem blijft de brace strak en veilig zitten, ook tijdens activiteit. Daarnaast biedt de veterbrace gelijkmatige druk aan de voet en zorgt het voor een optimale stabilisatie. Het is per individu mogelijk om de compressie in de veterbrace in te stellen naar uw behoeften. Ten slotte is het een universeel product, voorkomt het verder letsel aan de enkel. Bij het gebruik van de enkelbrace blijven uw voeten droog en geurloos, en zult u uw sportprestaties verhogen.

Kan ik met een veterbrace sporten?

De veterbrace is zeer geschikt voor tijden het sporten. Dit komt mede door de sterke en lichte materialen die de brace heeft. Daarnaast is de brace uitermate geschikt tijdens een sport waarbij geen schoen wordt gedragen. Dankzij de verschillende hoogwaardige eigenschappen wordt dit type enkelbrace met veters door diverse topsporters gebruikt.

Hoe moet ik een Swede-O veterbrace gebruiken?

  • Houd uw voet in een hoek van 90º met uw onderbeen en trek de veters stevig maar comfortabel aan zodat de voet stabiel aanvoelt.
  • Draai de buitenste band als eerste om uw voet en zorg dat u de buitenkant van de voet iets optrekt. Daarna legt u de binnenste band aan. De banden kruisen elkaar nu op de wreef.
  • Sluit nu de brede elastische band aan de bovenkant van de brace, waardoor de brace stevigheid krijgt.
  • Draag een passende, stevige schoen. Denk hierbij aan een sportschoen en/of hardloopschoen.

Hoelang moet ik een veterbrace dragen?

Er zijn geen regels die aangeven hoelang en wanneer een brace gedragen moet worden. Hoe lang u de veterbrace moet dragen, hangt volledig af van welke klacht u heeft aan de enkel. U kunt bijvoorbeeld een chronische klacht hebben of een tijdelijke klacht. Daarnaast is het ook belangrijk met welke intensiteit u de enkel dagelijks belast. Meestal staat voor het dragen van een enkelbrace 4-6 weken herstel. Voor een gepaste oplossing voor uw blessure adviseren wij u daarom graag persoonlijk via de fysiotherapeuten die actief zijn bij de Brace-Specialist.

Gratis deskundig advies van een fysiotherapeut

Voor de beste behandeling van uw enkelklachten kunt u bij de Brace-Specialist terecht voor deskundig advies. Wij helpen u met het kiezen van de juiste brace voor het desbetreffende probleem en geven u gratis advies over onze producten en het gebruik hiervan. Brace specialist maakt gebruik van een deskundig team van fysiotherapeuten en handtherapeuten en staan elke dag voor u klaar om persoonlijk advies aan te bieden.

Veterbrace kopen?

Als u de veterbrace heeft gevonden die u wilt hebben, bestel deze dan gemakkelijk in onze webshop. Let hierbij goed op de juiste maat. De veterbrace is universeel te dragen. Mocht u nog vragen hebben over een product, of weet u niet goed welke veterbrace geschikt is voor u dan kunt u contact opnemen met de fysiotherapeuten van Brace-Specialist voor een passende brace.