Wat zijn de meest voorkomende vingerklachten?

Oorzaken van vingerklachten zijn vaak moeilijk te verklaren. In de meeste gevallen komt het voor bij zware of herhalende overbelasting. Ook zijn mensen met aandoeningen en in de oudere leeftijdscategorie hier gevoeliger voor. Om deze klachten te verhelpen, kan een vingerspalk hulp bieden. Een vingerspalk kan gedragen worden bij de volgende klachten.

skiduim behandeling

Wanneer gebruik ik een vingerspalk?

Een vingerspalk is een hulpmiddel die de vinger beperkt in pijnlijke bewegingen. De spalk zit om de vinger heen, waardoor de bewegingsvrijheid van de vinger wordt beperkt. Tijdens de stabilisatie kan de vinger herstellen en zorgt dit voor pijnvermindering. Het is bijna onmogelijk om de dagelijkse activiteiten uit te voeren zonder de gewonde vinger te belasten. Daarom is het dragen van een spalk effectief tijdens het herstelproces bij verschillende vingerklachten. Een vingerspalk kan ten alle tijden worden gedragen om de vinger maximale ondersteuning en bescherming te geven.

Welke vingerspalk kan ik gebruiken voor een triggerfinger?

Een triggerfinger is een irritatie van de peesschede in de vinger. Dit kan leiden tot een zwelling of vernauwing in de pees. Een triggerfinger spalk is een hulpmiddel die veelal wordt ingezet om de vingerblessure aan te pakken. Een vingerspalk zorgt ervoor dat het aangedane gewricht zijn nodige rust krijgt en beschermt de vinger voor verdere klachten. Dit bevordert de ondersteuning en stimuleert het herstelproces van de triggerfinger. Wanneer een triggerfinger zich voordoet in de duim kunt u een vingerspalk ook als duimspalk gebruiken.

Welke vingerspalk kan ik gebruiken voor Dupuytren?

Wanneer u last van verdikking in uw hand of vingers ervaart, is het belangrijk om deze direct te behandelen. Een vingerspalk is een hulpmiddel die wordt gebruikt om de ziekte van dupuytren tegen te gaan. De vingerspalk zorgt ervoor dat het aangedane gewricht zijn nodige rust krijgt en de vinger in zijn natuurlijke positie brengt. Dit bevordert de ondersteuning en stimuleert het herstelproces van dupuytren.

Welke vingerspalk kan ik gebruiken voor een Malletvinger?

Bij het oplopen van een malletvinger of hamervinger is het niet mogelijk om het vingerkootje te strekken. Dit komt doordat de pees is afgescheurd of een stukje bot is gebroken. Als hier sprake van is, hoort u dit direct te behandelen. De vingerspalk Joint 8 is de ideale keuze wanneer u vingergewrichten zoals een Malletvinger moet stabiliseren of immobiliseren. De randen van de spalk zijn afgerond om meer comfort te bieden.

triggerfinger brace joint 8

Gratis deskundig advies van een fysiotherapeut

Voor de beste behandeling van uw vingerklachten kunt u bij de brace specialist terecht voor deskundig advies. Wij helpen u met het kiezen van de juiste brace voor het desbetreffende probleem en geven u gratis advies over onze producten en het gebruik hiervan. Brace specialist maakt gebruik van een deskundig team van fysiotherapeuten en handtherapeuten en staan elke dag voor u klaar om persoonlijk advies aan te bieden.

Slapen met een vingerspalk

De vingerspalk kan de vinger op ieder moment van de dag ondersteuning bieden, waardoor de vinger geen kans krijgt om verkeerde bewegingen te maken. Dit geldt ook voor tijdens het slapen. U kunt de vingerspalk prima gebruiken tijdens het slapen zodat de vinger geen verkeerde bewegingen kan maken in uw rust.

Vingerspalk kopen?

Als u de vingerspalk heeft gevonden die u wilt hebben, bestel deze dan gemakkelijk in onze webshop. Mocht u nog vragen hebben over een product, of weet u niet goed welke vingerspalk geschikt is voor u, neem dan contact op met de fysiotherapeuten van Brace-Specialist voor een passende brace.

Veelgestelde vragen over vingerspalk

Wat is een vingerspalk?

Een vingerspalk is een hulpmiddel die de vinger beperkt in het maken van pijnlijke bewegingen.

Waar dient een vingerspalk voor?

Een vingerspalk stabiliseert de geblesseerde vinger. Tijdens de stabilisatie kan de vinger pijnvrij herstellen.

Welke oorzaken hangen samen met het dragen van een vingerspalk?

In de meeste gevallen komt het voor bij zware of herhalende overbelasting. Ook zijn mensen met aandoeningen en in de oudere leeftijdscategorie gevoeliger voor hallux valgus.

Welke vingerklachten kunt u oplopen?

Vingerklachten die het vaakst voorkomen zijn: Triggerfinger, Malletvinger en Dupuytren.

Zijn vingerspalken inzetbaar als duimspalken?

Een vingerspalk kan voor iedere vinger worden gebruikt, dus ook als triggerfinger duim spalk.

Wanneer kunt u een vingerspalk dragen?

Een triggerfinger spalk kan ten alle tijden worden gedragen om de vinger maximale ondersteuning en bescherming te geven.