Wat kan ik het beste doen bij een zweepslag?

Zweepslag

Een zweepslag komt vaak in de kuit voor, echter kan dit ook ergens anders voorkomen. Het krijgen van een zweepslag kan enorm veel pijn doen, dus is het belangrijk om dit op de juiste manier te laten herstellen. Maar hoe doe je dat dan, en wat voor hulpmiddel kan ik daarvoor gebruiken?

Wat is een zweepslag en wat de oorzaak hiervan?

Een zweepslag is een acute spierscheuring (vaak in de kuit) waarbij spiervezels onderling van elkaar afscheuren. Er ontstaan een heftige stekende pijn en u kan niet meer doorlopen. De oorzaken hiervan kunnen verschillend zijn. Zo zijn een toename van trainingsintensiteit, een slechte warming-up of een onverwachte beweging de voornamelijke oorzaken van een zweepslag.

Welke brace is geschikt voor een zweepslag?

Heeft u last van een zweepslag en wilt u deze behandelen met het gebruik van een kuitbrace? Dan is de Bioskin kuitbrace Calfskin de juiste oplossing voor uw klachten! De kuitbrace van BioSkin biedt hoge compressie om de spanning van de kuit en het scheenbeen te verlichten. De kuitbrace is gemaakt van lichtgewicht, ademend en daarnaast hypoallergeen materiaal wat ervoor zorgt dat uw kuit ten alle tijden droog en koel blijft.

ja, ik wil een kuitbrace!
compressie kuitbrace bioskin

Wat zijn de effecten van een kuitbrace bij zweepslag?

Wanneer u een kuitbrace gebruikt bij een zweepslag zorgt u ervoor dat er een constante druk op uw kuit wordt gezet. Hierdoor krijgt u ondersteuning en spierkracht bij het herstel van zweepslag en wordt door middel van de hoge compressie de bloedsomloop verhoogt. Dit stimuleert het herstel en laat je been sneller en frisser aanvoelen.

Bij welke symptomen moet ik contact opnemen met mijn fysiotherapeut of huisarts?

Wanneer u een zweepslag ervaart wordt u aangeraden direct na het ongeval te koelen. Hierbij ontstaat een heftige stekende pijn die niet afneemt bij rust wat gepaard gaat met een bloeduitstorting. In de eerste weken van het herstel zullen deze klachten af moeten nemen, anders wordt u aangeraden om contact op te nemen met uw fysiotherapeut of huisarts voor een juiste diagnose.

Hoe leg je de Bioskin Calfskin Kuitbrace aan?

  1. Begin met het uitstrekken van de boven- en onderkant van de brace.
  2. Breng de brace aan over uw voet. Wanneer dit lastig is om te doen, kunt u het proberen met een dunne sok.
  3. Trek de brace naar boven tot de brace net onder de knie en net boven de enkel geplaatst is.

Wanneer is een zweepslag operatie aan de orde?

Een zweepslag herstelt bijna altijd vanuit zichzelf. Wanneer u na het ongeval een aantal dagen goed uw kuit koelt en omhoog legt herstelt deze sneller. Daarnaast is het ook belangrijk dat u de kuit niet tot weinig belast. Na een aantal dagen kunt u gebruik maken van oefeningen die het herstel van de kuit bevorderen. De blessure duurt 2 tot 8 weken, echter wanneer u volledig op uw oude niveau bent, bent u een aantal maanden verder. Een operatie is alleen relevant wanneer er een andere blessure gepaard gaat met de zweepslag.

Wanneer kies ik voor het intapen van mijn kuit?

Tapen kan een goede oplossing zijn wanneer u uw kuit lichte ondersteuning wilt geven en veel bewegingsvrijheid. Hierdoor voorkomt u dat de kuit snel pijnlijk wordt of verkeerde bewegingen maakt. Kinesiologie tape van Tmax is een geschikt product hiervoor. Het is wel belangrijk dat u de tape op de juiste manier plaatst, anders kan het averechts werken.

Ja, ik wil kinesiotape

Koop nu uw brace voor zweepslag!

Als u de kuitbrace heeft gevonden die u wilt hebben, bestel deze dan gemakkelijk in onze webshop. Mocht u nog vragen hebben over een product, of weet u niet goed welke kuitbrace geschikt is voor u dan kunt u contact opnemen met de fysiotherapeuten van Brace-Specialist voor een passende brace.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *