Zwemhoes gips

Laat een gebroken been of arm de zomerpret van uw kinderen en uzelf niet tegenhouden! Kies voor een zwemhoes gips voor 100% bescherming tegen water.

Is zwemmen met een zwemhoes echt veilig?

Het is erg belangrijk om het gipsverband droog te houden. Zowel om verslapping tegen te gaan als om de huid te beschermen. Bij Lomedshop vindt u zwemhoezen voor de benen en de armen, voor zowel kinderen als volwassenen. De zwemhoezen in ons assortiment zijn CE-gecertificeerd. Dat betekent dat de hoezen voldoen aan de veiligheid reglementen van de Europese wet.

Buiten dat de hoezen 100% waterdicht en veilig zijn, kunnen ze ook meerdere keren worden gebruikt. Een herbruikbare zwemhoes zorgt ervoor dat u en uw kinderen zorgeloos van de zomer kunnen genieten. Een zwemhoes bestellen terwijl u al op een vakantiepark binnen Nederland bent? Geen probleem! Uw zwemhoes wordt de volgende werkdag geleverd.

Naast zwemhoezen hebben wij ook een groot assortiment aan gipshoezen. Een douchehoes beschermt het gipsverband tegen vochtigheid tijdens het douchen. De douchehoezen in ons assortiment zijn van het merk Seal Protect. Alle douchehoezen zijn ervoor zowel kinderen als volwassenen.

Zwemhoes gips arm kind

Een gebroken pols staat om nummer twee van de meest voorkomende breuken. Bij een gebroken pols moet in de meeste gevallen de hele onderarm in het gips. Tijdens het dragen van gipsverband mag de arm niet in aanraking komen met water. Dat betekent dus ook dat er niet mee mag worden gezwommen. Tenzij er gebruik wordt gemaakt van een zwemhoes.

Een zwemhoes beschermt het gipsverband tegen vocht. Tegelijkertijd wordt de huid ook beschermt. Wanneer het gipsverband nat wordt zal het gaan verslappen. De huid zal dan continue vochtig blijven waardoor irritaties kunnen ontstaan. Een zwemhoes gips arm kind is er in twee varianten. De onderarm en de hele arm. Daarnaast zijn beide hoezen verkrijgbaar in meerdere maten. De zwemhoes gips arm kind is beschikbaar in maat XSmall t/m Large.

Zwemhoes onderbeen

Om het herstelproces van een botbreuk makkelijker te maken zijn er een aantal hulpmiddelen. De meest onmisbare hulpmiddel is een douchehoes of een zwemhoes. Beide beschermen het gipsverband en de huid tegen water. Een zwemhoes kan gebruikt worden zowel onder de douche als in bad en in het zwembad. Kortom, overal waar water is. Naast het beschermen van het gips tegen water zijn er ook hulpmiddelen die het lopen makkelijker maken.

Bijvoorbeeld elleboogkrukken. Het gebruik van elleboogkrukken zal het lopen makkelijk maken en ondersteuning bieden aan het lichaam. Ook gipsschoenen zijn het ideale hulpmiddel bij een gebroken onderbeen/voet. De gipsschoenen van Darco beschermen het gipsverband. Daarnaast beschikken de schoenen over een ergonomisch design dat voor een correct looppatroon zorgt.

Bloccs zwemhoes

De zwemhoezen van Bloccs hebben zich al jaren bewezen als betrouwbaar en veilig. Buiten de 100% waterdichtheid en veiligheid bieden de hoezen ook nog comfort. Met een gebroken been of arm is comfort erg belangrijk. Zo sluiten de hoezen goed aan op de huid zonder de huid af te knellen. Daarnaast zijn alle zwemhoezen van Bloccs latexvrij. Dat betekent dat er geen huidirritaties kunnen ontstaan. Buiten dat zijn de hoezen ook nog herbruikbaar. Na het gebruiken kunnen de hoezen opdrogen en nogmaals gebruikt worden.