Gekneusde pols intapen

push-sports-polsbrace-banner

Waarom zou ik mijn pols intapen?

Er zijn vele voordelen bij het intapen van je gekneusde pols. De grootste voordeel is de versnelling in het herstelproces. Door de tape wordt je pols in de juiste positie gehouden. Hierdoor kan de pols beter rusten en wordt deze minder belast. Daarnaast kun je beter doorgaan met de dagelijkse bezigheden zonder te veel bezig te zijn met je pijn. De tape zorgt voor een betere doorbloeding. Een betere doorbloeding zorgt voor minder zwelling. Minder zwelling zorgt op zijn beurt weer voor minder pijn. 

Welke kinesiotape kunt u het beste gebruiken om de gekneusde pols te tapen?

Zorg dat u goede tape bij de hand hebt wanneer u van plan bent om de kneuzing in de pols zelfstandig te tapen. Mindere tape kan voor huidbeschadiging zorgen. Kinesio tape van Tmax is een voorbeeld van goede tape. Het is makkelijk om zelf aan te brengen en is gemaakt van elastisch materiaal, waardoor de pols makkelijk beweegbaar is.

 • Tmax kinesiologie tape bestaat uit 160% elasticiteit, wat de rekbaarheid erg soepel en groot maakt.
 • 96% van de Tmax kinesiotape bestaat uit kation, wat de doorbloeding in het gewricht verbetert.
 • De medische acryl lijm laat de huid ademen, is veilig te gebruiken en beschermt de huid voor uitslag of irritatie.
 • De kinesiotape van Tmax is waterbestendig waardoor het ook vast blijft zitten tijdens het douchen of zwemmen.
 • Kinesiologie tape ondersteunt de pijn en zwellingen.
Bestel Kinesio tape

Wanneer is je pols intapen verstandig?

Het is verstandig om je pols in te tapen wanneer er sprake is van een kneuzing of verstuiking. Een gebroken pols heeft een andere behandeling nodig waarvoor je contact moet zoeken met huisarts. In dat geval wordt er waarschijnlijk gebruik gemaakt van gips. Tape uw pols niet te vroeg in. Zorg ervoor dat de zwelling zo min mogelijk is voor het tapen door de eerste 2 dagen na het ongeval de pols te behandelen met ijs. Houd er rekening mee dat wanneer een gewrichtsband bij een verstuiking volledig is gescheurd de tape enkel helpt met het niet verergeren van de schade maar niet zorgt voor herstel. Voor herstel hiervan moet u contact opzoeken met een ziekenhuis. 

Hoe kan ik mijn gekneusde pols intapen?

Om je pols op de juiste manier in te tapen heb je 2 soortgelijke stukken tape nodig. Belangrijk is om te weten dat de tape beter werkt wanneer je arm onthaard is. Hierdoor blijft de tape beter zitten en heb je minder last van bewegingen.

 1. Om je pols op de juiste manier in te tapen heb je 2 stukken tape nodig.
 2. De eerste stuk tape moet bevestigd zijn aan de achterzijde van van je hand.
 3. Deze moet vervolgens doorlopen naar de palm van je hand en eindigen op de binnenkant van je onderarm aan de kant van je duim.
 4. Om van de achterkant van je hand naar je handpalm te gaan moet je ervoor zorgen dat je 2 gaten knipt in de tape voor je middel en ringvinger.
 5. Pak vervolgens het tweede stukje tape en plak deze om je pols heen om te zorgen voor stabiliteit. 
CTS tapen

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over “gekneusde pols” op de hoofdpagina hierover. Hier lees je alles over de blessure, van de oorzaken, klachten en symptomen tot de behandeling ervan. Heeft u verder nog vragen? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice, deze verwijst u door naar onze specialisten.

Onze producten

De brace specialist heeft een uitgebreid assortiment voor allerlei blessures. Ook voor een gekneusde pols is tape niet ons enige antwoord. We hebben namelijk ook allerlei braces die in de meeste situaties de beste oplossing zijn.

Veelgestelde vragen over de polsblessure

Wat is een gekneusde pols?

Een gekneusde pols is het pijnlijke gevolg van overbelasting, een verkeerde beweging of een door de handen opgevangen harde val. Vaak zorgt een kneuzing voor opzwellingen veel pijn in de pols waardoor het moeilijk wordt om deze te bewegen.

Wat is de oorzaak van een gekneusde pols?

Een kneuzing ontstaat vaak bij een harde val waardoor er te veel druk komt te staan op de gewrichten. Een kneuzing kan ook ontstaan door een harde klap van bijvoorbeeld een honkbalknuppel.

Wat zijn de symptomen van een gekneusde pols?

 • Opzwelling in de pols en hand
 • Verkleuring in de huid, vaak paars of blauw
 • Pijn bij het buigen van de pols en vingers
 • Pijn bij het aanraken van de zwelling

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *