Braces bij een tenniselleboog

Heeft u een tenniselleboog opgelopen? Dan vind je bij de brace specialist de beste steunmiddelen! Deze verlichten de pijn in de elleboog zodat handelingen met de elleboog makkelijker verricht kunnen worden. Kort gezegd, een waardevolle toevoeging aan de arm!

Elleboogbrace

Push Med Elleboogbrace

108.95
Merk:
Merk:

Elleboogbrace

BioSkin Elleboogbrace Standard Sleeve

34.50

Elleboogbrace

Push Sports Elleboogbrace

23.95
Merk:
Merk:

Elleboogbrace

BioSkin tennis elleboogbrace

40.95

Wat is een tenniselleboog?

Een tenniselleboog of tennisarm is de meest voorkomende aandoening van de elleboog. Het is een ontsteking of irritatie ter hoogte van de aanhechting van de pezen aan de buitenkant van de elleboog. Op dit punt zitten de onderarmspieren aan uw elleboog vast. De medische benaming is epicondylitis lateralis. Deze aandoening komt het meest voor bij mensen tussen de 40 en 50 jaar oud. 

Tennisarm

Hoe kun je een tenniselleboog behandelen?

Er zijn verschillende manieren om deze blessure te behandelen. Er zijn zowel operatieve als niet-operatieve methodes. Vaak is een operatie niet nodig omdat 90% van alle gevallen de combinatie van niet-operatieve behandelingen voldoende zijn voor snel herstel. Mocht de pijn te heftig worden kan er toch voor gekozen worden om een operatie te doen. 

Brace voor tenniselleboog

Een tenniselleboog brace zorgt ervoor dat de druk op de pezen beter verdeeld wordt. Hierdoor wordt de elleboog goed ondersteunt en verminderen de pijnklachten. Door deze ondersteuning en pijnvermindering wordt het herstelproces versneld. Wilt u weten wat de beste tenniselleboog brace voor uw behoefte is? Klik dan op de button hieronder.

Bekijk braces

Elleboogblessure tapen: hoe moet dat?

Door een tenniselleboog in te tapen verlaag je de druk op de pezen en spieren. Dit zorgt voor meer stabiliteit. Bovendien bevorderd het het herstelproces doordat de pezen en spieren nu meer rust kunnen krijgen. Tape is een goede tijdelijke oplossing doordat het vrij snel aangelegd kan worden en toch veel impact heeft. Een tenniselleboog tapen kunt u ook zelf doen! Als u wilt weten hoe dat moet, klik dan op de button hieronder.

Tape blessure

Oefeningen voor bij een tenniselleboog

Tenniselleboog oefeningen helpen mee aan een sneller herstelproces van de armblessure. Ook zorgen de oefeningen voor pijnvermindering, ondersteuning en extra bescherming. Door de oefeningen worden de spieren en pezen namelijk sterker waardoor ze minder blessuregevoelig zijn. Wil jij weten om welke tenniselleboog oefeningen het gaat? Klik dan op de button hieronder.

Ontdek oefeningen

Veelgestelde vragen over de elleboogblessure

Wat is een tenniselleboog?

Bij een tennisarm is het buitenste gedeelte van de elleboog geïrriteerd. Op dit punt zitten de onderarmspieren aan uw elleboog vast. De tenniselleboog komt het meeste voor bij mensen tussen de 40 en de 50 jaar.

Wat is de oorzaak van een tenniselleboog?

Een tenniselleboog ontstaat door een combinatie van overbelasting en degeneratie van de pees die aan de buitenzijde van de elleboog zit. Dit kan gebeuren op je werk maar het kan ook zeer zeker veroorzaakt worden door bepaalde sportactiviteiten.

Wat zijn de symptomen van een tenniselleboog?

  • Pijn in de buitenkant van je elleboog
  • Pijn wanneer je je hand dichtknijpt
  • Pijn wanneer je iets vastpakt
  • Moeite bij het tillen van objecten