Koop een brace voor uw tenniselleboog mét deskundig advies

Heeft u een tenniselleboog opgelopen? Onze elleboogbraces kunnen de klachten van pijn en overbelasting verminderen.

Wat is een tenniselleboog?

Een tenniselleboog of tennisarm is de meest voorkomende aandoening van de elleboog. Het is een ontsteking of irritatie ter hoogte van de aanhechting van de pezen aan de buitenkant van de elleboog. Op dit punt zitten de onderarmspieren aan uw elleboog vast. De medische benaming is epicondylitis lateralis. Deze aandoening komt het meest voor bij mensen tussen de 40 en 50 jaar oud. 

Ontdek hier wat een tenniselleboog is en alle symptomen, oorzaken en hoe nu verder!

Welke brace bied hulp aan een tenniselleboog ?

Een tenniselleboog brace zorgt ervoor dat de druk op de pezen beter verdeeld wordt. Hierdoor wordt de elleboog goed ondersteunt en verminderen de pijnklachten. Door deze ondersteuning en pijnvermindering wordt het herstelproces versneld. Wilt u weten wat de beste tenniselleboog brace voor uw behoefte is? Klik dan op de button hieronder.

Bekijk brace

Hoe tape je een elleboog blessure?

Banner-tapen-Tmax

Door een tenniselleboog in te tapen verlaag je de druk op de pezen en spieren. Dit zorgt voor meer stabiliteit. Bovendien bevorderd het het herstelproces doordat de pezen en spieren nu meer rust kunnen krijgen. Tape is een goede tijdelijke oplossing doordat het vrij snel aangelegd kan worden en toch veel impact heeft. Een tenniselleboog tapen kunt u ook zelf doen! Als u wilt weten hoe dat moet, klik dan op de button hieronder.

Tape blessure

Oefeningen voor een tenniselleboog?

Banner-oefeningen

Tenniselleboog oefeningen helpen mee aan een sneller herstelproces van de armblessure. Ook zorgen de oefeningen voor pijnvermindering, ondersteuning en extra bescherming. Door de oefeningen worden de spieren en pezen namelijk sterker waardoor ze minder blessuregevoelig zijn. Wil jij weten om welke tenniselleboog oefeningen het gaat? Klik dan op de button hieronder.

ontdek oefeningen

Informatieve blog berichten over een tennisarm

Wat kan ik doen bij een tenniselleboog?

Een tenniselleboog wordt hetzelfde gezien als een tennisarm en komen beide tot dezelfde blessure neer. Maar [...]

Welke elleboogbrace verlicht de pijn bij een tennisarm?

Stel, je speelt de halve finale van een lokaal tennistoernooi. Het enige wat je nog [...]

Hoe behandel je een golferselleboog op de juiste manier?

Een golferselleboog is een vervelende blessure in de elleboog en komt vaak voor bij mensen [...]

Wat is het effect van mijn tenniselleboog masseren?

Bij last van een tenniselleboog kunt u deze masseren voor het verminderen van de pijnklachten. Masseren zorgt er namelijk voor dat de doorbloeding van de spieren en pezen gestimuleerd worden. Hierdoor kunnen voedingstoffen sneller bij de geïrriteerde plek komen waardoor het sneller herstelt. Ook energiestromen en afweerprocessen worden gestimuleerd door het masseren, waardoor de irritatie sneller rustiger zal worden.

Wat is de hersteltijd van een tenniselleboog?

Hoelang het duurt voordat de tenniselleboog behandeld is, is moeilijk om te zeggen. Normaal gesproken is een herstel van 3 tot 4 weken minimaal, echter komt het vaak voor dat de pijn langer duurt. Wanneer u na 6 weken nog last hebt, is een behandeling van een fysiotherapeut noodzakelijk. Sommige mensen kunnen hier lang last van hebben, de klachten kunnen namelijk zelfs 6 maanden tot 2 jaar duren. 8 van de 10 mensen die last hebben van een tenniselleboog herstelling binnen één jaar.

Wanneer is een tenniselleboog operatie aan de orde?

Een operatieve behandeling aan de tenniselleboog is de laatste mogelijkheid wanneer behandeling van een fysiotherapeut niet voor vermindering van de pijnklachten zorgt. Ook kunt u er eerst voor kiezen om gebruik te maken van medicijnen in combinatie met voldoende rust. Dit kan bij de meeste gevallen de pijnklachten verminderen. Is dit niet het geval dan kunt u kiezen voor een brace. De brace zorgt ervoor dat er minder belasting op de elleboog komt, waardoor de tenniselleboog sneller kan herstellen. Mocht dit niet helpen, kunt u nog kiezen voor een injectie of het aanprikken van het bot en de peesaanhechting (Needling).

Kan ik krachttraining uitvoeren bij een tenniselleboog?

Rust is het allerbelangrijkste bij een tenniselleboog. Wanneer u voldoende rust hebt gehouden kunt u rustig aan belasting opbouwen. Dit kan door middel van krachttraining. Krachttraining zorgt namelijk voor een verhoogde kans op herstel en wordt er kracht gewonnen in de onderarm spieren. Hierdoor kunt u een langere spanning zetten op uw spieren en gewrichten, waardoor u minder snel pijnklachten zult ervaren. Let er wel op dat u de spieren niet overbelast, dan bent u terug bij af.

Hoe kan ik mijn tenniselleboog testen?

Er zijn verschillende testjes die u kunt doen om erachter te komen of u last heeft van een tenniselleboog. Hieronder heeft de Brace Specialist de drie beste beste op een rijtje gezet zodat u zeker weet of u last heeft van deze blessure. Wanneer u pijn ervaart bij deze tests, heeft u hoogstwaarschijnlijk last van een tennisarm, en is het verstandig contact op te nemen met uw fysiotherapeut.

  1. Tenniselleboog test: Pak met een gestrekte arm, waarvan de rugzijde van de hand omhoog wijst, een stoel op. 
  2. Cozen’s test: Houdt uw elleboog gestrekt en uw onderarm in volledige pronatie . Houdt uw pols vervolgens in weerstand gedraaid in tegenovergestelde richting. 
  3. Maudsley’s test: Houdt uw arm en middelvinger gestrekt, en geeft via beneden weerstand tegen deze vinger. Zorg ervoor dat u druk naar boven zet met de middelvinger, zodat er weerstand ontstaat

Hoe kan ik werken met een tenniselleboog?

Werken met een tenniselleboog kan lastig zijn wanneer u veel pijnklachten ervaart. Wanneer u uw werkzaamheden weer op wilt gaan pakken kan een brace het juiste hulpmiddel zijn belasting rustig aan op te bouwen. Een brace zorgt er namelijk voor dat er geleidelijk druk wordt opgebouwd op de onderarm waardoor u deze niet volledig belast. Daarnaast is het belangrijk dat u zoekt naar oplossingen met uw werkgever. Misschien dat er mogelijkheden zijn waarbij u uw arm minder belast en wilt uw werkgever hier graag aan meewerken.

Wat is het verschil tussen een tennisarm brace en tennisarm bandage?

Braces en bandages zijn hulpmiddelen om een tenniselleboog te behandelen. Echter zit er een verschil tussen deze twee hulpmiddelen. Het verschil is dat bandages geschikt zijn voor lichte klachten en dus ook lichte ondersteuning bieden aan de tenniselleboog. De elleboogbraces daarentegen zijn gemaakt van harder stof, zijn instelbaar waardoor u zelf de gewenste compressie aan de tennisarm kunt geven. Hierdoor zult u op een comfortabele manier worden ondersteunt bij bewegingen.

Wat is de beste slaaphouding voor een tenniselleboog?

Op het moment dat u ‘s nachts wilt gaan slapen met uw tenniselleboog kan dit veel pijn geven. Het is daarom belangrijk om in de juiste positie te slapen. Hierdoor verminder je de pijnklachten bij het opstaan in de ochtend en kunt u met minder stijfheid opstaan. Zorg er tijdens het slapen voor dat uw armen onder uw schouder liggen (dus armen tot een hoek van 90 graden). Daarnaast is het belangrijk dat wanneer u op uw zij gaat liggen, u niet op uw arm moet gaan liggen. Dit zorgt voor beknelling en kan alleen maar meer pijnklachten geven.

Kan ik met een tenniselleboog de ziektewet in?

Het komt regelmatig voor dat de klachten al aanwezig zijn maar er te lang wordt gewacht met een behandeling. Het gevolg hiervan is dat de klachten alleen maar toenemen en dat u een tijd thuis komt te zitten. Daarom is het belangrijk om bij lichte klachten ook snel aan de bel te trekken, om ervoor te zorgen dat u niet lange tijd aan de kant komt te zitten. Echter is het wel mogelijk dat u te laat bent, en zult u in de ziektewet komen. Een tennisarm kan een tijdje duren voordat deze volledig genezen in, neem contact op met uw fysiotherapeut om te kijken wat toepasbaar is voor u!

.

Veelgestelde vragen over de elleboogblessure

[sc_fs_multi_faq headline-0=”h2″ question-0=”Wat is een tenniselleboog?” answer-0=” Bij een tennisarm is het buitenste gedeelte van de elleboog geïrriteerd. Op dit punt zitten de onderarmspieren aan uw elleboog vast. De tenniselleboog komt het meeste voor bij mensen tussen de 40 en de 50 jaar. ” image-0=”” headline-1=”h2″ question-1=”Wat is de oorzaak van een tenniselleboog?” answer-1=”

Een tenniselleboog ontstaat door een combinatie van overbelasting en degeneratie van de pees die aan de buitenzijde van de elleboog zit. Dit kan gebeuren op je werk maar het kan ook zeer zeker veroorzaakt worden door bepaalde sportactiviteiten.

” image-1=”” headline-2=”h2″ question-2=”Wat zijn de symptomen van een tenniselleboog?” answer-2=”

  • Pijn in de buitenkant van je elleboog
  • Pijn wanneer je je hand dichtknijpt
  • Pijn wanneer je iets vastpakt
  • Moeite bij het tillen van objecten

” image-2=” ” count=”4″ html=”true” css_class=””]