Carpaal tunnel syndroom braces

Carpaal tunnel syndroom brace geeft de juiste ondersteuning aan de pols en dragen bij aan een snel herstel. Daarnaast voorkomt het verdere overbelasting door de bescherming die de polsbraces bieden. Kortom, het ideale hulpmiddel bij CTS!

Polsbrace

Push Med Polsbrace

80.15
Merk:
Merk:

Polsbrace

Push Med Polsbrace Splint

66.80
Merk:
Merk:

Polsbrace

BioSkin Polsbrace DP2

35.95

Wat is Carpaal Tunnel Syndroom?

Het carpaal tunnel syndroom wordt veroorzaakt door een beknelling in de hand. Die bevindt zich in de loop naar de onderarm, ter hoogte van de pols. Wanneer hier sprake van is, kan dit veel klachten geven. De klachten kunnen bestaan uit een dovig, tintelend of bovendien zeer pijnlijk gevoel. Dit kan ervoor zorgen dat uw vingers verdoofd aanvoelen waardoor u makkelijker dingen uit uw handen laat vallen. Dit kan zeer frustrerend zijn. Een carpaal tunnel syndroom brace is voor u wellicht de oplossing.

Carpaal-Tunnel-Syndroom

Hoe kan je carpaal tunnel syndroom behandelen?

Er zijn een aantal manieren hoe het herstel van carpaal tunnel syndroom eruit ziet. Op welke manier dit verloopt, is afhankelijk van het advies van de arts. Afwachten kan een keuze zijn. Hier kies je ervoor om niets te doen en de pols zichzelf te herstellen. Op deze manier wacht je af totdat de klachten vanzelf overgaan. Het dragen van een brace is de volgende optie. Een brace kan klachten verminderen en zorgt voor minder last bij dagelijkse bezigheden. Dit komt door de compressie en ondersteuning die de braces aan de pols geven. Injectie bij CTS is mogelijk. De arts kan een injectie met een ontstekingsremmer geven. De klachten worden daarmee minder of verdwijnen volledig. Persoonlijk raden wij braces aan, omdat wij de voorkeur geven aan natuurlijk herstel in plaats van medisch herstel. Van een operatie bij CTS is alleen sprake wanneer de bovenstaande methodes niet het gewenste effect behaalden. Wij raden ten alle tijden braces of tape aan om het herstel natuurlijk en snel te laten verlopen.

Welke polsbraces dragen bij aan herstel van CTS?

Wanneer het carpaal tunnel syndroom duidelijk terug te vinden is in de pols, kunnen steunmiddelen hulp bieden voor het verminderen van de pijn. Wanneer u last heeft van CTS is het noodzaak om de pols preventie en ondersteuning te geven. Hieronder vallen polsbraces voor CTS. Ze zorgen voor verlichting van de pijn gedurende het herstel na een operatie of als overbrugging tot de operatie wanneer u hier langer op moet wachten. Hieronder vallen de BioSkin polsbrace DP2 en Push med polsbrace.

Bekijk braces

Is het mogelijk om CTS te tapen?

Het verminderen van de pijn bij CTS kan op meerdere manieren. Enerzijds helpt een brace om compressie te geven en pijn te verminderen. Een ander optie is om de hand met onderarm te tapen. Hier werkt kinesiologie tape van Tmax uitstekend voor. Het is iets minder effectief dan een brace, maar geeft de ondersteuning die de hand nodig heeft. Als de keuze ligt bij het dragen van een brace of de carpaal tunnel syndroom tapen, raden wij aan om een brace te gebruiken voor extra steun en bescherming.

Tape blessure

Zijn oefeningen goed voor herstel van CTS?

Wanneer je last krijgt van CTS, is het verstandig om de pols met een brace de nodige bescherming te geven. Zo komt de pols tot rust, krijgt het ondersteuning en verloopt het herstel sneller. Daarbij zijn oefeningen goed om uit te voeren voor het verbeteren van het herstelproces. Deze oefeningen nemen hoge spanningen op de spier af. Daarentegen versterkt het de hand en geeft het de mogelijkheid voor oprekking. Benieuwd naar de carpaal tunnel syndroom oefeningen, lees dan de oefeningen pagina die is ontstaan door de kennis van onze fysiotherapeuten.

Ontdek oefeningen

Veelgestelde vragen over CTS

Wat is carpaal tunnel syndroom?

CTS is een gewrichtsaandoening waarbij de zenuw in de hand wordt bekneld ter hoogte van de pols.

Hoe behandel je een carpaal tunnel syndroom?

Afwachten kan een keuze zijn, het dragen van een brace is een optie, injectie bij CTS is mogelijk en een operatie wanneer het niet anders kan.

Helpt een brace bij carpaal tunnel syndroom?

Polsbraces zorgen voor verlichting van de pijn gedurende het herstel na een operatie of als overbrugging tot de operatie wanneer u hier langer op moet wachten.

Zijn er oefeningen voor carpaal tunnel syndroom?

Er zijn genoeg oefeningen die het herstel van CTS versnellen. Op basis van onze kennis heeft de brace specialist een oefeningen pagina gepubliceerd voor sneller herstel.