Koop een carpaal tunnel syndroom brace mét deskundig advies

Heeft u last van het carpaal tunnel syndroom? Onze polsbraces kunnen de klachten van pijn en overbelasting verminderen.

polsbrace

Push Med Polsbrace

80.15
Merk:
Merk:

polsbrace

Push Med Polsbrace Splint

66.80
Merk:
Merk:

Handbrace

BioSkin Polsbrace DP2

35.95
Merk:
Merk:

Wat is Carpaal Tunnel Syndroom?

Het carpaal tunnel syndroom wordt veroorzaakt door een beknelling in de hand. Die bevindt zich in de loop naar de onderarm, ter hoogte van de pols. Wanneer hier sprake van is, kan dit veel klachten geven. De klachten kunnen bestaan uit een dovig, tintelend of bovendien zeer pijnlijk gevoel. Dit kan ervoor zorgen dat uw vingers verdoofd aanvoelen waardoor u makkelijker dingen uit uw handen laat vallen. Dit kan zeer frustrerend zijn. Een carpaal tunnel syndroom brace is voor u wellicht de oplossing.

Carpaal-Tunnel-Syndroom

Hoe kan je carpaal tunnel syndroom behandelen?

Er zijn een aantal manieren hoe het herstel van carpaal tunnel syndroom eruit ziet. Op welke manier dit verloopt, is afhankelijk van het advies van de arts. Afwachten kan een keuze zijn. Hier kies je ervoor om niets te doen en de pols zichzelf te herstellen. Op deze manier wacht je af totdat de klachten vanzelf overgaan. Het dragen van een brace is de volgende optie. Een brace kan klachten verminderen en zorgt voor minder last bij dagelijkse bezigheden. Dit komt door de compressie en ondersteuning die de braces aan de pols geven. Injectie bij CTS is mogelijk. De arts kan een injectie met een ontstekingsremmer geven. De klachten worden daarmee minder of verdwijnen volledig. Persoonlijk raden wij braces aan, omdat wij de voorkeur geven aan natuurlijk herstel in plaats van medisch herstel. Van een operatie bij CTS is alleen sprake wanneer de bovenstaande methodes niet het gewenste effect behaalden. Wij raden ten alle tijden braces of tape aan om het herstel natuurlijk en snel te laten verlopen.

Welke polsbraces dragen bij aan herstel van CTS?

Wanneer het carpaal tunnel syndroom duidelijk terug te vinden is in de pols, kunnen steunmiddelen hulp bieden voor het verminderen van de pijn. Wanneer u last heeft van CTS is het noodzaak om de pols preventie en ondersteuning te geven. Hieronder vallen polsbraces voor CTS. Ze zorgen voor verlichting van de pijn gedurende het herstel na een operatie of als overbrugging tot de operatie wanneer u hier langer op moet wachten. Hieronder vallen de BioSkin polsbrace DP2 en Push med polsbrace.

Bekijk braces

Is het mogelijk om CTS te tapen?

Het verminderen van de pijn bij CTS kan op meerdere manieren. Enerzijds helpt een brace om compressie te geven en pijn te verminderen. Een ander optie is om de hand met onderarm te tapen. Hier werkt kinesiologie tape van Tmax uitstekend voor. Het is iets minder effectief dan een brace, maar geeft de ondersteuning die de hand nodig heeft. Als de keuze ligt bij het dragen van een brace of de carpaal tunnel syndroom tapen, raden wij aan om een brace te gebruiken voor extra steun en bescherming.

Tape blessure

Zijn oefeningen goed voor herstel van CTS?

Wanneer je last krijgt van CTS, is het verstandig om de pols met een brace de nodige bescherming te geven. Zo komt de pols tot rust, krijgt het ondersteuning en verloopt het herstel sneller. Daarbij zijn oefeningen goed om uit te voeren voor het verbeteren van het herstelproces. Deze oefeningen nemen hoge spanningen op de spier af. Daarentegen versterkt het de hand en geeft het de mogelijkheid voor oprekking. Benieuwd naar de carpaal tunnel syndroom oefeningen, lees dan de oefeningen pagina die is ontstaan door de kennis van onze fysiotherapeuten.

Ontdek oefeningen

Welke opties zijn er om Carpaal Tunnel Syndroom pijn te verminderen?

Er zijn verschillende mogelijkheden om het Carpaal Tunnel Syndroom te behandelen en de pijn te verminderen. Elke behandeling werkt op een verschillende manier bij verschillende personen. Daarom is het verstandig contact op te nemen met uw fysiotherapeut zodat u kiest voor een passende behandeling. Bij een mogelijke behandeling moet u denken aan de volgende behandelingen:

  • CTS operatie
  • Injectie bijnierschorshormoon
  • Pijnstillers
  • Phystrac behandeling

Wanneer is een Carpaal Tunnel Syndroom operatie aan de orde?

Een Carpaal Tunnel Syndroom operatie is aan de orde als laatste hulpmiddel om de pijn te laten verdwijnen. Wanneer de klachten met rust, een injectie, pijnstillers of oefeningen niet weggaat is een operatieve behandeling de juiste oplossing. Bij de operatie wordt bijna altijd de dwarse polsband (ligament) doorgesneden waardoor de carpale tunnel en de zenuw direct meer ruimte krijgen. De operatie is van korte duur, echter duurt het revalidatieproces van een operatieve behandeling wel een aantal weken tot maanden.

Welke complicaties heeft een Carpaal Tunnel Syndroom operatie?

Nadat u CTS op een operatieve manier hebt behandelt moet u rekening houden met een revalidatietijd van 3 tot 6 weken. In de eerste twee weken zult u een brace moeten dragen en zal de zwelling minder worden. De meeste patiënten zijn direct na de operatie klachtvrij echter wanneer u ernstige klachten had door CTS kan een operatie voor meer pijn zorgen kort na de operatie. Daarnaast zal het litteken na de operatie enige tijd gevoelig zijn. Dit neemt na verloop van tijd langzaam af en is ook afhankelijk van de ernst van het CTS.

Kan ik Carpaal Tunnel Syndroom behandelen zonder operatie?

CTS is te behandelen zonder operatie, namelijk door een Phystrac-tractieapparaat. Dit apparaat zorgt ervoor dat de onderarm en elleboog met fixatiebanden op de plaats worden gehouden. Hierdoor ontstaat trekkracht (tractie) aan de pols en onderarm, waardoor banden en spieren kunnen ontspannen en de beknelde zenuw de nodige ruimte krijgt. Dit zorgt ervoor dat de klachten afnemen. Vaak nemen de symptomen al af na een paar behandelingen. Wel wordt u aangeraden om naast de behandeling gebruik te maken van een brace.

Wanneer gebruik je een Carpaal Tunnel Syndroom injectie?

Voordat u kiest voor een operatie kan een injectie zorgen voor de oplossing van uw klachten. De injectie is echter niet voor iedereen geschikt, bij sommige mensen keren de klachten terug. Bij anderen kan dit een goede optie zijn. De injectie bevat een bijnierschorshormoon (cortisone) en heeft een ontstekingsremmende werking. De prik wordt ervaren als zeer pijnlijk maar het zorgt er wel voor dat de klachten snel verminderen of zelfs volledig pijnvrij zijn na de behandeling.

Welke pijnstiller kan ik gebruiken bij het Carpaal Tunnel Syndroom?

Een andere manier om het Carpaal Tunnel Syndroom te behandelen is door middel van corticosteroïdenpillen. Deze pillen bevatten dezelfde hormoon als de injectie en kunnen de klachten in sommige gevallen worden verholpen. Let er echter wel op dat deze pillen een groot risico aan bijwerkingen bevat, vooral bij verkeerde inname. Daarom wordt een injectie eerder geadviseerd dan deze pillen. U kunt daarnaast ook gebruik maken van normale paracetamol als dit uw klachten voldoende verhelpt.

Heb je meer kans op Carpaal Tunnel syndroom tijdens de zwangerschap?

Ja, er is meer kans op het Carpaal Tunnel Syndroom wanneer de persoon zwanger is. Over het algemeen ontstaat het Carpaal Tunnel Syndroom vanaf de zesde maand in de zwangerschap. Het komt alleen vaker voor bij zwangere vrouwen vanwege hormonale veranderingen in het lichaam en heeft geen andere oorzaken dat dit vaker voorkomt tijdens de zwangerschap. De meest risicovolle leeftijd voor het Carpaal Tunnelsyndroom is tussen de veertig en zestig jaar. Wanneer een vrouw op latere leeftijd zwanger raakt, is hier dus meer kans op.

Wanneer kan ik mijn werk hervatten na Carpaal Tunnel Syndroom?

Wanneer u uw werk weer op kunt pakken is volledig afhankelijk van de ernst van de beklemming. Zo zijn tintelingen meestal binnen twee weken á drie weken over, echter kan het herstel van uw kracht in de hand enkele maanden duren. U kunt door middel van een brace sneller weer gaan werken, echter is het belangrijk dat u de blessure met voldoende rust behandeld. Wanneer u dan geen last meer heeft kunt u met gemak weer gaan werken. Kies voor zekerheid in contact met uw fysiotherapeut het juiste moment uit dat u weer kunt gaan werken.

Met Carpaal Tunnel Syndroom in de ziektewet?

Wanneer u de diagnose van CTS krijgt is het belangrijk om direct te stoppen met de werkzaamheden die de blessure heeft veroorzaakt en voldoende rust te houden. Echter kunt u natuurlijk niet rust nemen en werken tegelijk. Het kan daarom noodzakelijk zijn om een tijd in de ziektewet te gaan, zodat u genoeg rust krijgt om te herstellen van CTS. Wanneer je dit niet doet zullen de klachten alleen maar erger worden en bestaat de kans dat u nooit meer van de klachten afkomt. Zorg er daarom voor dat u direct met uw werkgever overlegt wat de mogelijkheden zijn.

Veelgestelde vragen over CTS

Wat is carpaal tunnel syndroom?

CTS is een gewrichtsaandoening waarbij de zenuw in de hand wordt bekneld ter hoogte van de pols.

Hoe behandel je een carpaal tunnel syndroom?

Afwachten kan een keuze zijn, het dragen van een brace is een optie, injectie bij CTS is mogelijk en een operatie wanneer het niet anders kan.

Helpt een brace bij carpaal tunnel syndroom?

Polsbraces zorgen voor verlichting van de pijn gedurende het herstel na een operatie of als overbrugging tot de operatie wanneer u hier langer op moet wachten.

Zijn er oefeningen voor carpaal tunnel syndroom?

Er zijn genoeg oefeningen die het herstel van CTS versnellen. Op basis van onze kennis heeft de brace specialist een oefeningen pagina gepubliceerd voor sneller herstel.