Raadt het ziekenhuis aan om een gipsschoen te dragen bij loopgips?

Gipsschoen-dragen-bij-loopgips

Jaarlijks worden er ongeveer 1,5 miljoen operaties uitgevoerd in heel Nederland. Meer dan de helft van de operaties bevinden zich in de voet- of het beengewricht. Ziekenhuizen merken dat patiënten moeite hebben met de beperkingen van loopgips. Vandaar dat de gipsschoen geadviseerd wordt aan patiënten.

Wat is de functie van een gipsschoen bij loopgips?

Een gipsschoen maakt het dragen van loopgips comfortabel. De ultra lichte schoen met comfortabele pasvorm zorgt ervoor dat de voet ruimte krijgt wat het verlangt zonder dat je dit merkt.

Daarnaast wordt de schoen over het gips getrokken waardoor het beschikt over een ‘extra beschermlaag.’ Daarbij kan je zelf bepalen in welke situaties het gebruikt wordt door het gemakkelijke aan- en uittrek systeem en de aanpasbaarheid.

Darco-SlimLine voor loopgips

Gipsschoenen van Darco zijn de oplossing!

Bij het aanleggen van loopgips adviseert het ziekenhuis een gipsschoen. Zij zijn ervan overtuigd dat het meerdere voordelen heeft voor het herstelproces. De gipsschoenen van Darco beschikken over verschillende functies die deze voordeling in uiting brengen.

De voordelen zijn:

  • Bevordering van het draagcomfort
  • Makkelijk aan te brengen door aanpasbaarheid
  • Ultra licht van gewicht
  • Biedt voldoende ruimte

Voor welke blessures kan een loopgipsschoen worden ingezet?

Loopgips wordt voornamelijk aangebracht bij beenblessures. Loopgipsschoenen kunnen bij iedere blessure worden ingezet, maar werkt niet overal even effectief. Volgens het ziekenhuis zijn er specifieke beenblessures waar een loopgipsschoen ten alle tijden draagcomfort biedt.

Deze blessures zijn:

De schoen wordt ook gebruikt bij voetblessures

Naast dat de gipsschoen wordt ingezet bij loopgips kan je het ook bij andere voetblessures of aandoeningen gebruiken. De schoen wordt gezien als extra hulp- en beschermingsmiddel voor het gewricht. Zo kun je voetaandoeningen als een hallux valgus of fasciitis plantaris extra ondersteuning bieden.

Het is verstandig om met uw fysiotherapeut of huisarts te bespreken of u ver genoeg bent in het herstelproces om gebruik te maken van een gipsschoen.

Zit er verschil tussen een loopgipsschoen en een gipsschoen?

Vele patiënten vragen zich af of er verschil zit tussen een loopgipsschoen en een gipsschoen. Is dit ook zo? Het antwoord is nee. De Loopgipsschoen en gipsschoen hebben beide als functie om een been- of voetblessure te ondersteunen. Om het duidelijk te maken, het zijn dezelfde schoenen met een andere benaming.

6 tips voor het dragen van loopgips

Je bent een operatie ondergegaan aan het been. Het herstelperiode is lang en moet ondersteunt worden met loopgips. Je krijgt het gips om je been. Wat nu?

  1. Voorkom zwellingen door het been in de eerste week hoog te houden.
  2. Daarnaast helpt een ijsbehandeling bij zwellingen.
  3. Bij jeuk of vuil kun je koude lucht blazen tussen de huid en het gips of anti-jeuk spray te halen bij de apotheek.
  4. Voorkom nat gips door water zoveel mogelijk te vermijden. Douchen wordt ten zeerste aangeraden met een douchehoes.
  5. Autorijden met loopgips wordt afgeraden en is voor eigen risico.
  6. Verwijder het gips nooit zelf. Als het gips eraf mag, laat je dit door een zorgprofessional doen. Bij problemen bel je ook een zorgprofessional.
Advertentie Darco Slimline
Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *