Kun je met een zweepslag in de kuit autorijden?

blog autorijden met zweepslag in de kuit

Het probleem dat mensen met een zweepslag ervaren is dat het onzeker is vanaf welk moment je weer mag autorijden. Tegenwoordig wil iedereen natuurlijk zo snel mogelijk weer de weg op. Echter is het belangrijk om te weten wat wel en niet veilig is omdat het autorijden met een zweepslag in de kuit kan leiden tot gevaarlijke situaties in het verkeer.

Wat is de oorzaak van een zweepslag?

Er zijn verschillende oorzaken mogelijk voor een zweepslag in de kuit. Zo kan de blessure ontstaan door zware overbelasting of door acuut letsel. Bij acuut letsel treedt er plotseling een krachtige onverwachte beweging op waardoor er een scheur ontstaat in de kuit. Andere onderliggende oorzaken zijn het dragen van slechte schoenen, zware belasting op korte- en koude spieren, het binnenkrijgen van te weinig vitamines en mineralen en overbelasting op langere termijn.

autorijden met zweepslag in de kuit

Is auto rijden mogelijk met een zweepslag in de kuit?

Met een zweepslag in de kuit autorijden is in geen enkel geval mogelijk. De algemene regel is dat u veilig kunt autorijden wanneer er zonder hulpmiddelen handelingen kunnen worden verricht. Daarvoor is het noodzakelijk dat armen en benen volledig inzetbaar zijn. Met een zweepslag en het dragen van een kuitbrace is dat dus niet het geval. Wanneer er zich onzekerheden afspelen om met een zweepslag te autorijden raden wij aan dit niet te doen.

Wanneer kan ik weer autorijden?

Er ontstaan veel onduidelijkheden over wanneer het mogelijk is om auto te rijden na een zweepslag in de kuit. Het herstelproces van een zweepslag duurt ongeveer 6 tot 8 weken. Wanneer de zweepslag behandeling succesvol is verlopen, is het mogelijk om de auto te besturen. Soms kan de scheur slecht herstellen waardoor het herstelproces langer duurt dan normaal. Echter kan het ook zijn dat u al snel klachtenvrij bent, u kunt dan de auto weer besturen.

Hoe herstel ik van een zweepslag?

Bij een zweepslag is het belangrijk om direct te koelen na het oplopen van het letsel. Dit zorgt ervoor dat er geen zwelling optreedt en de pijn minder zal worden. Daarnaast is het belangrijk om voldoende rust te nemen, in combinatie met het uitvoeren van de juiste rekoefeningen. Het wordt aangeraden om tijdens de revalidatie een kuitbrace te dragen, om de nodige compressie aan de kuit te bieden.

Welke brace raadt de fysiotherapeut aan?

Op het moment dat u ervoor kiest na een periode van 8 weken weer auto te rijden, en u ervaart nog pijnklachten, dan is het verstandig om een kuitbrace te gebruiken tijdens het autorijden. De Bioskin kuitbrace Calf Skin is hier ideaal voor in gebruik, en zorgt ervoor dat de kuit volledig kan worden ingezet tijdens het gas geven en remmen.

Koop hier uw brace!

Als u de kuitbrace heeft gevonden die u wilt hebben, bestel deze dan gemakkelijk in onze webshop. Let hierbij goed op de juiste maat van de kuit. Mocht u nog vragen hebben over een product, of weet u niet goed welke kuitbrace geschikt is voor u dan kunt u contact opnemen met de fysiotherapeuten van de Brace-Specialist voor een passende brace.

Dit bericht is gepost in Braces. Bookmark de link.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *