Kan je met een gescheurde enkelband autorijden?

Autorijden met gescheurde enkelband

Het probleem dat mensen met een gescheurde enkelband ervaren is dat het onzeker is vanaf welk moment je weer mag autorijden. Tegenwoordig wil iedereen natuurlijk zo snel mogelijk weer de weg op. Echter is het belangrijk om te weten wat wel en niet veilig is omdat het rijden met een enkelbrace kan leiden tot gevaarlijke situaties in het verkeer.

Wat is een gescheurde enkelband?

Een van de meest voorkomende blessures is een gescheurde enkelband. Een gescheurde enkelband is een spierblessure waarbij er een scheurtje in de enkelband zit. De grootste oorzaak van een gescheurde enkelband is een flinke misstap of een val. Het gaat hierbij om onverwachte, onbeheerste of verkeerde bewegingen. Dit kan zich op meerdere manieren afspelen. Denk aan een ongelijk terrein of sportveld in de vorm van scheefliggende tegels of gaten in het voetbalveld.

ja, ik wil een enkelbrace
gescheurde enkelband

Enkelbrace

Push Med Enkelbrace

99.70
Merk:
Merk:

Enkelbrace

Push Care Enkelbrace

59.60
Merk:
Merk:

Hoe weet ik of ik weer auto mag rijden?

Na de behandeling van een gescheurde enkelband is het mogelijk om de auto te besturen. Daarvoor is het noodzakelijk dat armen en benen volledig inzetbaar zijn. Met een gescheurde enkelband en het dragen van een enkelbrace is dat dus niet het geval. De algemene regel is dat u veilig kunt autorijden wanneer er zonder hulpmiddelen handelingen kunnen worden verricht (6 tot 8 weken na een operatie). Wanneer er zich onzekerheden afspelen omtrent autorijden dan raden wij aan dit niet te doen. Neem contact op met uw fysiotherapeut als u na deze periode nog steeds last heeft van uw enkel.

Kan je ook autorijden met tape?

Voor het tapen van uw voet geldt dezelfde regel, als u veilig kunt autorijden wanneer er zonder hulpmiddelen handelingen kunnen worden verricht kunt u gewoon in de auto stappen. Echter wordt u wel aangeraden om kort met de fysiotherapeut te bespreken of dit verstandig is met de mate van klachten. Denk hierbij aan de druk die uw voet krijgt bij het maken van een noodstop.

Bekijk onze tape
Kineseotape

Hoe herstel ik van een gescheurde enkelband?

Om zo goed mogelijk te kunnen herstellen van een gescheurde enkelband is het belangrijk om het op de juiste manier te behandelen. Net na het optreden van het letsel is het belangrijk om meteen goed te koelen, zodat de grootte van de zwelling beperkt blijft. De gescheurde enkelband kan binnen zes weken genezen. In de eerste paar weken kunt u veel last of pijn hebben maar dit verdwijnt meestal ook weer na een paar weken.

Welke brace raadt de fysiotherapeut aan?

Mocht u ervoor kiezen om na een periode van 8 weken weer te gaan autorijden, dan moet u zeker weten dat u kunt lopen met de brace in een stevige schoen. Als dit het geval is, mag u weer proberen auto te rijden met een enkelbrace. Om ervoor te zorgen dat u de juiste brace gebruikt, raden wij u aan om de Push Care enkelbrace, BioSkin STO of Bioskin Trilok te gebruiken. Deze braces zorgen ervoor dat de voet nog volledig inzetbaar blijft maar toch extra ondersteuning krijgt. Hierdoor kunt u sneller de druk aan met uw enkel en kunt u zorgeloos autorijden.

Koop hier uw brace

Als u de enkelbrace heeft gevonden die u wilt hebben, bestel deze dan gemakkelijk in onze webshop. Let hierbij goed op de juiste maat, en of het voor de linker- of rechtervoet is. Mocht u nog vragen hebben over een product, of weet u niet goed welke enkelbrace geschikt is voor u dan kunt u contact opnemen met de fysiotherapeuten van Brace-Specialist voor een passende brace.

Dit bericht is gepost in Braces. Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *